Και πολιτικό θα γίνει ως προς την χρήση του, από το επόμενο έτος, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης, προκειμένου να επιλυθεί σταδιακά το οξύ πρόβλημα της διακίνησης πολιτών και εμπορευμάτων, που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος

Και πολιτικό θα γίνει ως προς την χρήση του, από το επόμενο έτος, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης, προκειμένου να επιλυθεί σταδιακά το οξύ πρόβλημα της διακίνησης πολιτών και εμπορευμάτων, που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος.

Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση η οποία υπεγράφη χθες από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη νέων έργων υποδομών, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία παραχωρείται προσωρινά χρήση έκτασης, ώστε η χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου, να είναι από τον επόμενο χρόνο και πολιτική.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «με την παραχώρηση συγκεκριμένης έκτασης για τις απαραίτητες ενέργειες, τα έργα υποδομών που απαιτούνται από πλευράς ΥΠΑ και την κοινή χρήση του διαδρόμου προσγείωσης, του τροχοδρόμου και δαπέδων στάθμευσης, θα είναι δυνατό να λειτουργήσει πολιτικό αεροδρόμιο σε μια ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική θέση».

Επίσης ανέφερε ότι από τον επόμενο χρόνο το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα εξυπηρετεί και τους νέους του σκοπούς, θα συμβάλει στην ανάπτυξη, θα βοηθήσει τις παραγωγικές τάξεις, τον Αγροτικό Τομέα, την Τουριστική Ανάπτυξη και θα δώσει μια νέα πνοή και προοπτική σε αυτό το κομμάτι της πατρίδας που τα τελευταία χρόνια είναι στην προτεραιότητα και της κυβερνητικής και της εθνικής μας πολιτικής.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα, το οποίο ήδη παράγει αποτελέσματα. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι πια κορεσμένο. Φέτος σημειώθηκε αύξηση 54% των πτήσεων. Το αεροδρόμιο του Αράξου επίσης δουλεύει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. «Θέλουμε ένα συμπληρωματικό αεροδρόμιο αυτών των δύο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο προορισμό. Είναι ένα σχέδιο το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή μαζί με μια σειρά άλλων δράσεων, που κάνουμε στην περιοχή».