Το γνωστό περιοδικό Economist σε ανάλυση του για την Ελλάδα με τίτλο «Remaking the political landscape», διαβλέπει μία ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού στην χώρα μας. Όπως αναφέρει, μπορεί η οικονομία να βελτιώνεται με την έξοδο στις αγορές, την αύξηση των τουριστών και την αναμονή ξένων επενδύσεων, ωστόσο, όπως παρατηρεί, οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να επιστρέφουν στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ανεργία είναι σε πού υψηλά επίπεδα, υπάρχει εργατική ανασφάλεια και η φτώχεια απειλεί ευρεία κοινωνικά στρώματα

Το γνωστό περιοδικό Economist σε ανάλυση του για την Ελλάδα με τίτλο « Remaking the political landscape», διαβλέπει μία ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού στην χώρα μας. Όπως αναφέρει, μπορεί η οικονομία να βελτιώνεται με την έξοδο στις αγορές, την αύξηση των τουριστών και την αναμονή ξένων επενδύσεων, ωστόσο, όπως παρατηρεί, οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να επιστρέφουν στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ανεργία είναι σε πού υψηλά επίπεδα, υπάρχει εργατική ανασφάλεια και η φτώχεια απειλεί ευρεία κοινωνικά στρώματα.

 

Το περιοδικό αναμένει πολιτικές ανακατατάξεις στην Ελλάδα, χάρη κυρίως στην εμφάνιση του «Ποταμιού» και της «Ελιάς» σε συνδυασμό με την κατάρρευση του παλαιού πολιτικού συστήματος.

 

Ειδική αναφορά γίνεται στον «ακροαριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, όπως το χαρακτηρίζει το κόμμα ο Economist, και τον κ. Αλ. Τσίπρα, «έναν πύρινο 39χρονο που τρομάζει τους επιχειρηματίες της Ελλάδος μιλώντας για την επιβολή φόρων πλούτου και την αναστολή της πληρωμής των δανείων».