Πίσω στο Χωριό... Η Απάντηση στην Κρίση είναι η Αγροτική Παραγωγή

Πίσω στο Χωριό...  Η Απάντηση στην Κρίση είναι η Αγροτική Παραγωγή
energia.gr
Δευ, 17 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:11
Η νέου τύπου, βιώσιµη οικονοµική ανάπτυξη πρέπει να στηρίζεται στην πραγµατική οικονοµία µας. Η στροφή στην πραγµατική οικονοµία είναι αδήριτη ανάγκη και προϋπόθεση για τη δηµιουργία θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση της βιωσιµότητας του ασφαλιστικού συστήµατος και την τόνωση της δραστηριότητας των µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων

Η νέου τύπου, βιώσιµη οικονοµική ανάπτυξη πρέπει να στηρίζεται στην πραγµατική οικονοµία µας. Η στροφή στην πραγµατική οικονοµία είναι αδήριτη ανάγκη και προϋπόθεση για τη δηµιουργία θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση της βιωσιµότητας του ασφαλιστικού συστήµατος και την τόνωση της δραστηριότητας των µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν την κύρια συνιστώσα της ελληνικής οικονοµίας.

Σε αυτή τη λογική, ο ρόλος του αγροτικού τοµέα είναι καθοριστικός. Ο πρωτογενής τοµέας περιλαµβάνει τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη δασοπονία και την αλιεία. Πρόκειται για κλάδους δυναµικούς, που έχουν σηµαντική παραγωγική ικανότητα, συντηρούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόµενους και αυτοαπασχολούµενους, διαθέτουν ευέλικτες µικροµεσαίες επιχειρήσεις και προσφέρουν σηµαντικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Ο τοµέας αυτός είναι η ραχοκοκαλιά της πραγµατικής οικονοµίας µας, η μεγάλη δύναµή της.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αθανάσιος Δ. Θεοδωράκης γεννήθηκε το 1953 στα Γεράνεια Ελασσόνας. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Στρασβούργου. Από το 1980 ασχολείται με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ. Συμμετείχε ενεργά στις ελληνικές Προεδρίες στην ΕΕ και στη διάρκεια της 4ης ελληνικής Προεδρίας άσκησε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Υπηρέτησε επί σειρά ετών στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Τύπου και ΜΜΕ. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη. Υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε θέματα ελληνικής πολιτικής, διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ευρωπαϊκού προβληματισμού. Υπήρξε ιδρυτής της "Κοινοβουλευτικής Επιθεώρησης". Σήμερα υπηρετεί ως Γενικός Διευθυντής της ΥΔΑΣ στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 


Τίτλος
: Πίσω στο χωριό...

Η απάντηση στην κρίση είναι η αγροτική παραγωγή

Συγγραφέας: Αθανάσιος Δ. Θεοδωράκης

Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2012

255 σελ.

ISBN 978-960-14-2510-8