Το ενδεχόμενο κατασκευής μέρους του αγωγού αερίου South Stream στην Ελλάδα, εξετάζει η Gazprom, όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Alexey Miller, είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα
Το ενδεχόμενο κατασκευής μέρους του αγωγού αερίου South Stream στην Ελλάδα, εξετάζει η Gazprom, όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Alexey Miller, είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι, έχει αυξήσει την ποσότητα αερίου στην Ελλάδα πάνω από τα συμφωνημένα επίπεδα, μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες στην Τουρκία που έπληξαν τις παραδόσεις.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στα ΜΜΕ της Ρωσίας, τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης των ελληνορωσικών σχέσεων, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και ο ίδιος αναλαμβάνει πρωτοβουλία με συνεργασίες Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών και επιθυμία τη μακροχρόνια οικονομική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι: «Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο, που θα μπορούσαν και θα έπρεπε, γι’ αυτό και στόχος της Ν.Δ., εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στις ερχόμενες εκλογές, είναι να αλλάξει τα υπάρχοντα αρνητικά δεδομένα, αρχής γενομένης από την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που έχει παγώσει πρέπει να γίνει προτεραιότητα ώστε να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας.