Ο έως τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αποκατάστασης των Ακτών του Κόλπου του Μεξικού (Gulf Coast Restoration Organisation), Ρόμπερτ Ντάντλεϋ (Robert Dudley), του φορέα που σύστησε η BPμετά το δυστύχημα στην πλατφόρμα Deepwater Horizon, τον Απρίλιο του 2010, είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς πετρελαϊκού κολοσσού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της 27ης Ιουλίου 2010. Ο 54χρονος Αμερικανός χημικός μηχανικός, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της ΒΡ μετά την αποχώρηση του 53χρονου Τόνι Χέιγουορντ στον οποίο χρεώθηκε τόσο η έκρηξη στον Κόλπο του Μεξικού όσο και η πλημμελής αντιμετώπιση της καταστροφικής για το περιβάλλον της περιοχής διαρροής πετρελαίου, πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Οκτωβρίου 2010
Ο έως τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αποκατάστασης των Ακτών του Κόλπου του Μεξικού (Gulf Coast Restoration Organisation), Ρόμπερτ Ντάντλεϋ (Robert Dudley), του φορέα που σύστησε η BP μετά το δυστύχημα στην πλατφόρμα Deepwater Horizon, τον Απρίλιο του 2010, είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς πετρελαϊκού κολοσσού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της 27ης Ιουλίου 2010.

Ο 54χρονος Αμερικανός χημικός μηχανικός, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της ΒΡ μετά την αποχώρηση του 53χρονου Τόνι Χέιγουορντ στον οποίο χρεώθηκε τόσο η έκρηξη στον Κόλπο του Μεξικού όσο και η πλημμελής αντιμετώπιση της καταστροφικής για το περιβάλλον της περιοχής διαρροής πετρελαίου,  πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Οκτωβρίου 2010.

Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Hattiesburg του Μισσισιπή, ενώ είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων.  Ο Ρόμπερτ Ντάντλεϋ διορίστηκε στο Δ.Σ. της BPτον Απρίλιο του 2009 ως εκτελεστικός διευθυντής και μέλος την ανώτατης ομάδας διεύθυνσης. Πριν το δυστύχημα στον Κόλπο του Μεξικού, ήταν επιφορτισμένος με την επίβλεψη των δραστηριοτήτων της Ομίλου στην Ασία και την αμερικανική ήπειρο. Ως το Δεκέμβριο του 2008 ήταν, για πάνω από μία πενταετία, πρόεδρος και διευθύων σύμβουλος της κοινοπραξίας TNK-BP, με έδρα τη Μόσχα. Στην θέση αυτή υπηρέτησε ήδη από τη σύστασή της, το 2003.

Είχε προηγηθεί η θητεία του ως Αντιπροέδρου του Ομίλου της ΒΡ στον τομέα του upstreamμε περιοχές ευθύνης την Αγκόλα, την Αίγυπτο, την Ρωσία, την Κασπία και την Αλγερία. Έχει διατελέσει, επίσης, Αντιπρόεδρος για τις δραστηριότητες της BPστον χώρο των ΑΠΕ, με τομέα ευθύνης την ηλιακή και αιολική ενέργεια, καθώς και την παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο.

Παλαιότερα, είχε περάσει από διάφορες θέσεις στον Τομέα Στρατηγικής του Ομίλου της ΒΡ, ενώ πριν προσληφθεί στον πολυεθνικό πετρελαϊκό κολοσσό είχε καταλάβει ανάλογες θέσεις στην AmocoCorporationστο Σικάγο.

Με διεθνή καριέρα στον χώρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας, ο Ρόμπερτ Ντάντλεϋ, πριν την συγχώνευση της Amoco με την BP, κατείχε, με έδρα την Μόσχα, σημαντική θέση στον τομέα upstreamκαι downstreamτης Amocoστην Ρωσία. Προηγουμένως, είχε απασχοληθεί στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης τις εταιρείας στον χώρο του φυσικού αερίου και του πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ την περίοδο 1987-1993 συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις και προγράμματα στην Νότιο Κινεζική Θάλασσα. Κατά τη δεκαετία του ’80 ο Ντάντλεϋ υπηρέτησε σε διάφορες εμπορικές και λειτουργικές θέσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για τον τομέα της Βόρειας Θάλασσας. 

Έχει πτυχίο χημικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, μεταπτυχιακό στο Διεθνές Μάνατζμεντ από το Thunderbird School of Global Management και MBA από το SMU.  Είναι μέλοςτης Society of Petroleum Engineers.

Έχει τιμηθεί με τον τίτλο Commander oftheOrder of the British Empire τον Δεκέμβριο του 2009, για τις υπηρεσίες του στην παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια και βιομηχανία.