Υφυπουργός υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέλαβε ο κ. Θάνος Μωραΐτης ο οποίος εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις τελευταίες εκλογές. Ο Θάνος Μωραΐτης εκτός από Βουλευτής είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Υφυπουργός υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέλαβε ο κ. Θάνος Μωραΐτης ο οποίος εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις τελευταίες εκλογές.  

Ο Θάνος Μωραΐτης εκτός από Βουλευτής είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. 

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Σκοπιά Ευρυτανίας. Εσπούδασε Οικονομία και Διοίκηση, εργαζόμενος παράλληλα στον τομέα των πωλήσεων αρχικά και αργότερα ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Γρήγορα όμως τον κέρδισε ο χώρος της Διαφήμισης, για να εξελιχθεί σε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος μεγάλων Διαφημιστικών Εταιρειών. Αυτά τα δημιουργικά χρόνια θα του αποφέρουν διακρίσεις και βραβεία στο χώρο ενώ μέχρι το 2004 (οπότε και εκλέγεται Βουλευτής) διεύθυνε την δική του Διαφημιστική Εταιρεία.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα πρώτα γυμνασιακά χρόνια. Έκτοτε θητεύει σε όλα τα όργανα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Νομού αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. To 1994 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, ο νεότερος στην χώρα. Το 2000 εκλέγεται Γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναπτύχθηκαν πρωτοπόρες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τον εθελοντισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αγώνα κατά του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κορυφαία στιγμή η διοργάνωση του Ανοιχτού Συνεδρίου αλλά και η ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Φεστιβάλ της IUSY.

Τον Ιούνιο του 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2002 ορίζεται αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΠΑ σε μια πολύ σημαντική φάση της ανάπτυξης της εταιρείας.

Το 2004 εκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ.

Στην διάρκεια της πρώτης κοινοβουλευτικής του θητείας ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για θέματα και προβλήματα του Νομού. Πάνω από 600 είναι οι Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχει καταθέσει σε διάφορα Υπουργεία και κατατάσσεται σε έναν από τους πιο δραστήριους νέους Βουλευτές.

Στη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής θητείας :

Συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία υπήρξε εισηγητής σε σημαντικά νομοσχέδια που αφορούσαν θέματα προστασίας καταναλωτή αλλά και ενεργειακής πολιτικής.

Ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και αναπληρωτής εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Διατέλεσε επίσης μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Περιφερειών αλλά και της Ειδικής μόνιμης επιτροπής απόδημου Ελληνισμού.

Συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ελληνικού Κοινοβουλίου στην 61η Συνόδου του ΟΗΕ.

Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου επανεκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς.

Στην παρούσα κοινοβουλευτική θητεία είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ενώ ήταν Ειδικός Εισηγητής του Προϋπολογισμού του 2008.

Εκλέγεται μέλος της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ από το 1999 μέχρι σήμερα. Συμμετέχει ενεργά από θέσεις ευθύνης σε πολλές επιτροπές του Κινήματος.

Στις 21 Μαρτίου 2008 εξελέγη μελος του Πολιτικού Συμβουλίου, του ανώτατου κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα 2ος σε ψηφους.

Σύζυγός του είναι η οδοντίατρος Μίνα Γρανιτσιώτη κι έχουν έναν γιο 8 ετών, το Χρήστο και μια κόρη 4 ετών τη Νάντια.