Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως το «δεξί χέρι» του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Άλλωστε, εφεξής αποτελεί και επισήμως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Metlen.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Χρήστο Γαβαλά, ο οποίος μαζί με τον ιδρυτή και φυσικό «ηγέτη» της εισηγμένης, συγκροτούν το νέο εκτελεστικό δίδυμο, το οποίο καλείται να οδηγήσει τον Όμιλο στην επονομαζόμενη «3η Εποχή».

Εάν και για πρώτη φορά στην καριέρα του αναλαμβάνει ένα τόσο υψηλό πόστο, o Χρήστος Γαβαλάς επ’ ουδενί μπορεί να θεωρηθεί ως ένας άπειρος manager. Άλλωστε, ο ίδιος βρίσκεται στη διοικητική πυραμίδα από το 2001, δηλαδή εδώ και 24 ολόκληρα χρόνια, ακολουθώντας όλη την πορεία διεύρυνσης και μετεξέλιξης της εταιρείας, η οποία εδώ και καιρό έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της Ελλάδας.

Μέχρι πρότινος, μάλιστα, έτρεχε τη θέση του Chief Treasure & IR Officer, έχοντας την ευθύνη διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, της χρηματοδότησης και διαχείρισης των assets, των επενδυτικών σχέσεων και του πιστωτικού κινδύνου. Ήταν δηλαδή το πρόσωπο της Metlen στην αγορά και στους επενδυτές.

Πριν αποκτήσει… όνομα στη Metlen, o Χρήστος Γαβαλάς είχε μια αξιοσημείωτη πορεία στη Barclays κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, κεφαλαιοποιώντας τις σπουδές του στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκίνησε ως διαπραγματευτής χρηματαγοράς και κεφαλαιαγοράς στο ελληνικό τμήμα Global Treasury Services της βρετανικής τράπεζας, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τις θέσεις του Head of Bond and Capital Market Desk και του Treasurer & Head of Investment and Trading.

Οι στόχοι του νέου CEO

O στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου δεν είναι άλλος από την περαιτέρω ανάπτυξη, οργανική και μη, της Metlen, «πατώντας» πάνω στα επιτεύγματα των προηγούμενων ετών και κυρίως, στο μεγάλο άνοιγμα προς την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, μάλιστα, ο Χρήστος Γαβαλάς καλείται να οδηγήσει την κερδοφορία του Ομίλου σ΄ έναν πολλά υποσχόμενο διπλασιασμό, δηλαδή από το 1,08 δισ. ευρώ του σήμερα (στοιχεία του 2024) στο όριο του 1,9 – 2,08 δισ. ευρώ.

Κι αυτό, έχοντας ως βασικό «όπλο» τους παραδοσιακούς κλάδους δραστηριοποίησης της ενέργειας και των μετάλλων.

(από την εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»)

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr