ηλεκτρικής ενέργειας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των σύγχρονων ψηφιακών υποδομών. Ήδη, μία σειρά κρατών έχουν θίξει το ζήτημα της αναβάθμισης των δικτύων, ενώ πρωτοβουλίες όπως η συμμαχία Utilities for Net Zero Alliance προωθούν τη συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στην περίπτωση των ΗΑΕ, το νέο data center Stargate που σχεδιάζεται εκεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Το κέντρο θα καταναλώνει 1 GW και αποτελεί μέρος μιας σχεδιαζόμενης πανεπιστημιούπολης 5 GW, με το εκτιμώμενο κόστος να φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η υποδομή θα βασίζεται σε νέα έργα καθαρής ενέργειας για τη σταθερή ζήτησή του. Ωστόσο, καθώς οι ανάγκες της πανεπιστημιούπολης υπολογίζονται περίπου ίσες με το σύνολο της σημερινής πυρηνικής ισχύος των ΗΑΕ, η κατασκευή νέων πυρηνικών ή ηλιακών μονάδων καθίσταται όλο και πιο επείγουσα.