Μια άλλη παραγγελία για τις παραλλαγές των 7+MW προήλθε από την Berliner Stadtwerke GmbH για το αιολικό πάρκο Bernau Albertshof 2, ισχύος 14MW.
Η Vestas θα παραδώσει δύο από τις μονάδες V172-7.2MW για αυτό το έργο.
Εν τω μεταξύ, η ABO Energy έχει παραγγείλει ανεμογεννήτριες V150-6.0 της Vestas, ισχύος 48 MW, για το έργο Schierenberg, με την παράδοση και τη θέση σε λειτουργία να έχουν προγραμματιστεί για το 2026.
Και οι τρεις παραγγελίες περιλαμβάνουν 20ετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών.
Με τις δύο πρώτες παραγγελίες, η Vestas ξεπερνά το 1GW των σταθερών παραγγελιών για τις παραλλαγές χερσαίων ανεμογεννητριών ισχύος άνω των 7 MW, οι οποίες περιλαμβάνουν τις V172-7.2MW και V162-7.2MW.
Το πρωτότυπο V162-7.2MW τέθηκε σε λειτουργία το 2023, ακολουθούμενο από το V172-7.2MW το 2024.
Δύο επιπλέον πρωτότυπα έχουν τεθεί σε λειτουργία έκτοτε.
Από την κυκλοφορία της πλατφόρμας EnVentus το 2019, η Vestas έχει εξασφαλίσει περισσότερες από 19 GW σταθερών παραγγελιών σε 28 αγορές και έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 10 GW ανεμογεννήτριες EnVentus.