Βρετανία: Κυρώσεις σε Διευθυντικά Στελέχη Εταιρείας Εμπορίας Πετρελαίου Λόγω Δεσμών με τη Ρωσία

Βρετανία: Κυρώσεις σε Διευθυντικά Στελέχη Εταιρείας Εμπορίας Πετρελαίου Λόγω Δεσμών με τη Ρωσία
energia.gr
Δευ, 12 Μαΐου 2025 - 16:09

Η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στο οποίο περιλαμβάνεται η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων διαφόρων διευθυντών της εταιρείας εμπορίας πετρελαίου Coral Energy Group, η οποία είναι πλέον γνωστή ως 2Rivers Group

Ευρύτερα, το ίδιο πακέτο κυρώσεων στόχευε περίπου 100 πετρελαιοφόρα από τον λεγόμενο σκιώδη στόλο της Ρωσίας και ανακοινώθηκε ενώ οι ηγέτες της συμμαχίας ασφαλείας της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) της βόρειας Ευρώπης είχαν συνάντηση στη Νορβηγία την Παρασκευή.

Στη σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι οι Ahmed Kerimov, Tahir Garayev, Anar Madatli, Talat Safarov και Etibar Eyub «εμπλέκονταν στην απόκτηση οφέλους από ή στην υποστήριξη της κυβέρνησης της Ρωσίας» καθώς εργάζονται ως διευθυντές της Coral Energy Group.

Ας σημειωθεί ότι η Coral Energy μετονομάστηκε σε 2Rivers Group μετά από εξαγορά της διοίκησης το 2024 από τους Safarov, Kerimov και Madatli. Η Coral Energy ιδρύθηκε από τον Garayev το 2010 και είχε γραφεία στο Ντουμπάι και τη Σιγκαπούρη.

Η Βρετανία δήλωσε ότι η Coral Energy «ασκούσε επιχειρηματικές δραστηριότητες σε έναν τομέα στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας, δηλαδή τον ρωσικό ενεργειακό τομέα». Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στην 2Rivers τον Δεκέμβριο του 2024.

Από την πλευρά του, ο όμιλος δήλωσε τότε βαθιά απογοητευμένος από την απόφαση αυτή.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr