Η BMW φοβάται ότι οι προτεινόμενοι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από την Κίνα μπορεί να πυροδοτήσουν σπιράλ αντιποίνων που θα βλάψουν την αυτοκινητοβιομηχανία συνολικά, τόνισε ο CEO της γερμανικής εταιρείας την Τετάρτη

«Αυτή η απόφαση για επιπρόσθετους δασμούς δεν είναι ο σωστός δρόμος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλάπτει με τον τρόπο αυτό τις ευρωπαϊκές εταιρείες και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα» δήλωσε σε ανακοίνωση ο Όλιβερ Τσίπσε.  
«Ο προστατευτισμός δημιουργεί τον κίνδυνο να πυροδοτήσει σπιράλ. Οι δασμοί οδηγούν σε νέους δασμούς, σε απομόνωση αντί για συνεργασία» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει από τον επόμενο μήνα πρόσθετους δασμούς έως και 38,1% στα ηλεκτρικά οχήματα από την Κίνα.

Το μπλοκ ενημέρωσε επίσημα τις αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των BYD, Geely, SAIC Motor, για τις εισφορές που πρόκειται να εφαρμοστούν γύρω στις 4 Ιουλίου, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από έρευνα για τις επιδοτήσεις που ξεκίνησε πέρυσι.

Οι δασμοί για την BYD θα είναι 17,4%, για την Geely 20% και για τη SAIC 38,1%, ανέφερε η Επιτροπή την Τετάρτη.

(από euro2day.gr)