Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο δέχθηκε πυροβολισμούς σε πόλη έξω από την Μπρατισλάβα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή του, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. «Μπορώ να επιβεβαιώνω ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Reuters το περιστατικό συνέβη σήμερα μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης της σε μια τοποθεσία έξω από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASR, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Μιλώντας στο Reuters είπε ότι είδε αξιωματούχους της ασφάλειας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης της Σλοβακίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASR.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τη «βδελυρή επίθεση» κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τη «βδελυρή επίθεση» κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Καταδικάζω σθεναρά αυτήν τη βδελυρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία, το πιο πολύτιμο κοινό μας αγαθό. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό Φίτσο και την οικογένειά του» έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο «Χ».