Σαουδική Αραβία: Μειώνονται Κατά 5,8 Εκατ. Βαρέλια οι Εξαγωγές Πετρελαίου στην Κίνα τον Ιούνιο

Σαουδική Αραβία: Μειώνονται Κατά 5,8 Εκατ. Βαρέλια οι Εξαγωγές Πετρελαίου στην Κίνα τον Ιούνιο
energia.gr
Παρ, 10 Μαΐου 2024 - 17:29

Τα κινεζικά διυλιστήρια θα σηκώσουν λιγότερο σαουδαραβικό πετρέλαιο τον Ιούνιο από ό,τι τον Μάιο, δήλωσαν την Παρασκευή άτομα με γνώση του θέματος

Οι περικοπές της προσφοράς έρχονται μετά την αύξηση των επίσημων τιμών πώλησης για το μεγαλύτερο μέρος του αργού της Saudi Aramco στην Ασία, στις υψηλότερες των τελευταίων πέντε μηνών, παρά τα αδύναμα περιθώρια διύλισης.

Ο όγκος του σαουδαραβικού αργού που θα φορτωθεί για την Κίνα εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούνιο από 45 εκατομμύρια βαρέλια τον Μάιο, ανέφεραν οι πηγές.

Αυτές περιλαμβάνουν μειώσεις της προσφοράς κατά 6,8 εκατ. βαρέλια σε κρατικά και ιδιωτικά διυλιστήρια καθώς και αύξηση κατά 1 εκατ. βαρέλια για ένα από τα ιδιωτικά διυλιστήρια, ανέφεραν οι πηγές.

Οι περικοπές αφορούσαν κυρίως το Arab Medium και το Arab Heavy αργό, είπαν.

Ορισμένες από τις περικοπές για το Arab Heavy έγιναν επίσης από την Aramco, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι η Σαουδική Αραβία πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο αργό για να τροφοδοτήσει τις μονάδες παραγωγής ενέργειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα κινεζικά διυλιστήρια σηκώνουν λιγότερο σαουδαραβικό αργό λόγω των υψηλών OSPs καθώς και των αδύναμων περιθωρίων κέρδους, είπαν δύο από τις πηγές.

(από capital.gr)