Panasonic: Χαμηλότερα Λειτουργικά Κέρδη το 2023 λόγω της Μειωμένης Παραγωγής Μπαταριών

Panasonic: Χαμηλότερα Λειτουργικά Κέρδη το 2023 λόγω της Μειωμένης Παραγωγής Μπαταριών
energia.gr
Πεμ, 9 Μαΐου 2024 - 12:21

Η ενεργειακή μονάδα της ιαπωνικής Panasonic Holdings έχασε τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη της για το προηγούμενο οικονομικό έτος λόγω της χαμηλότερης παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στην Ιαπωνία και της πτώσης των πωλήσεων καταναλωτικών προϊόντων, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Τα λειτουργικά κέρδη του βασικού τομέα, ο οποίος κατασκευάζει μπαταρίες για την Tesla

και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ανήλθαν σε 88,8 δισεκατομμύρια γιεν (570,18 εκατομμύρια δολάρια) το έτος που έληξε τον Μάρτιο, χάνοντας τη δική της πρόβλεψη για 113 δισεκατομμύρια γιεν, δήλωσε η Panasonic.

Οπως αναφέρει το Reuters oι κατασκευαστές μπαταριών αυτοκινήτων έχουν πληγεί από την επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης EV στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και τον ανταγωνισμό που έχει ξεπεραστεί στην Κίνα.

Ενώ η βορειοαμερικανική αγορά EV αναπτύσσεται, ο ρυθμός επέκτασής της έχει επιβραδυνθεί λόγω κορεσμού της ζήτησης των πρώτων χρηστών, ανέφερε η Panasonic σε υλικό παρουσίασης.

Τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 23% το τρέχον οικονομικό έτος και να φτάσουν τα 109 δισ. γεν, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι η ζήτηση θα επεκταθεί καθώς θα διατίθενται περισσότερα μοντέλα αυτοκινήτων σε προσιτές τιμές.

Η Panasonic Energy αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από άλλους ασιατικούς κατασκευαστές μπαταριών, όπως η κινεζική CATL και η νοτιοκορεατική LG Energy Solution.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές μπαταριών αναπτύχθηκαν ταχύτερα από τους αντιπάλους τους, ώστε να αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα της παγκόσμιας χωρητικότητας μπαταριών EV πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Counterpoint Research.

Η Panasonic Energy επιδιώκει να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Διαθέτει ένα εργοστάσιο στη Νεβάδα και έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός δεύτερου στο Κάνσας, το οποίο θα ανεβάσει τη χωρητικότητα των μπαταριών αυτοκινήτων σε 80 γιγαβατώρες (GWh) ετησίως.

Η Panasonic προέβλεψε αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 5% για το σύνολο των δραστηριοτήτων της για φέτος στα 380 δισ. γεν.

Τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν κατά 25% στα 40,7 δισ. γεν το τέταρτο τρίμηνο.