Η Hitachi Energy ανακοίνωσε ότι υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την Pattern Energy για την υποστήριξη των τεχνολογιών συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC) για το έργο μεταφοράς SunZia. Ο σύνδεσμος θα συνδέσει το αιολικό έργο SunZia ισχύος 3515MW στο Νέο Μεξικό με την Αριζόνα και τις δυτικές πολιτείες

το οποίο θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους συνδέσμους μεταφοράς στον κόσμο για την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας.

Η μακροπρόθεσμη συμφωνία θα παρέχει λύσεις υπηρεσιών για τη σύνδεση HVDC της SunZia Transmission, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή και ανήκει στην Pattern Energy.
Η τεχνολογία HVDC Light της Hitachi Energy θα μεταφέρει και θα ενσωματώσει αποτελεσματικά τεράστιες ποσότητες αιολικής ενέργειας σε περισσότερα από 885 χιλιόμετρα στο περιφερειακό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ζεύξη HVDC θα μεταφέρει αποτελεσματικά έως και 3000MW της ισχύος δυτικά προς την Αριζόνα.

Το σύστημα HVDC Light θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση μετατροπέα πηγής τάσης (VSC) στις Ηνωμένες Πολιτείες, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και μία από τις μεγαλύτερες συνδέσεις HVDC της χώρας.

Η υπηρεσία για ένα σύστημα HVDC περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης συντήρησης, των υπηρεσιών κυβερνοχώρου, της επιτόπιας μηχανικής υποστήριξης και της αξιολόγησης του κύκλου ζωής των σταθμών HVDC Light.