Το RenewableUK αποκάλυψε ότι ο συνολικη χωρητικότητα έργων μπαταριών (λειτουργικά, υπό κατασκευή, εγκεκριμένα ή υπό σχεδιασμό) έχει αυξηθεί από 57GW πριν από ένα χρόνο σε 95GW, στο Ην. Βασίλειο. Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 38GW, 67,4%, τους τελευταίους 12 μήνες και σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχή 12μηνη περίοδο κατά την οποία αυξήθηκε κατά αυτό το ποσοστό.

 

Η λειτουργική χωρητικότητα αποθήκευσης μπαταριών έχει αυξηθεί σε 4,4GW και η χωρητικότητα των υπό κατασκευή έργων έχει φθάσει τα 4,3GW.
Επιπλέον 30,4GW έχουν εγκριθεί, 26GW έχουν υποβληθεί στο σύστημα σχεδιασμού και 30,4GW βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης αλλά δεν έχουν ακόμη υποβληθεί.

Η μέση δυναμικότητα των έργων που υποβάλλονται για άδεια σχεδιασμού έχει αυξηθεί από 27MW το 2019 σε 80MW τώρα - μια αύξηση 53MW ή 196%.

Ο διευθυντής του RenewableUK για τα μελλοντικά συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας Barnaby Wharton δήλωσε: "Είναι σπουδαίο να βλέπουμε ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η χωρητικότητα αποθήκευσης μπαταριών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αυξηθεί κατά δύο τρίτα μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών.

"Η όρεξη των επενδυτών να εισέλθουν σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά παραμένει τεράστια.

"Οι μπαταρίες έχουν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διασφάλιση ότι η προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας ανταποκρίνεται πάντα στη ζήτηση. Παρόλο που υπήρξε σημαντική αύξηση των έργων, απέχουμε πολύ από την επίτευξη των 55GW βραχυπρόθεσμης ευελιξίας έως το 2035 που η κυβέρνηση αναφέρει ότι χρειαζόμαστε στην αναθεώρηση των ρυθμίσεων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.»