Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου του προγράμματος Schneider Sustainability Impact (SSI), παράλληλα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας

To συγκεκριμένο πρόγραμμα μετασχηματισμού προωθεί και αξιολογεί την πρόοδο της εταιρείας ως προς τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει για την περίοδο 2021-2025, και οι οποίοι συμβάλλουν στις έξι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις της που καλύπτουν όλες τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβερνητικές (ESG) διαστάσεις.


Σε συνέχεια των θετικών αποτελεσμάτων του 2023, το τρίμηνο αυτό σημειώθηκε πρόοδος στα προγράμματα για πιο βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και συσκευασία, καθώς και σε ζητήματα πρόσβασης στην ενέργεια και εκπαίδευσης ως προς την ενεργειακή διαχείριση.


Παράλληλα, όλοι οι Γενικοί Διευθυντές χωρών ή ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών επέκτειναν τις τοπικές πρωτοβουλίες και δράσεις τους, σε συνέχεια της επιτυχημένης κινητοποίησής τους και της προώθησης πάνω από 200 πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν το 2021. Τα τοπικά αυτά προγράμματα στοχεύουν στην ενίσχυση του θετικού αντικτύπου της εταιρείας, υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τις τοπικές κοινότητες με κατάρτιση και καθοδήγηση, ενεργειακή ανθεκτικότητα, περιβαλλοντική δράση και άλλες πολλές πρωτοβουλίες.


Ο Xavier Denoly, Senior Vice President of Sustainability Development στη Schneider Electric δήλωσε χαρακτηριστικά «Στη
Schneider Electric, η επιδίωξη της κοινωνικής και περιβαλλοντικής προόδου μας κινητοποιεί. Η επιθυμία μας να έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο οδηγεί την εταιρεία προς τα εμπρός, καθώς επιδιώκουμε πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και καινοτόμες λύσεις μέσω της συνεργασίας σε όλο το οικοσύστημα. Η εταιρεία παραμένει επικεντρωμένη στην εκπλήρωση του σχεδίου δράσης ESG, ενώ παράλληλα ανεβάζει συνεχώς τον πήχη της βιωσιμότητας».


Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Schneider Electric σημείωσε 6,43 στα 10 στη βαθμολογία SSI, η οποία αποτελεί θετικό ξεκίνημα του έτους και ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της για το τέλος του έτους, που είναι 7,40 στα 10. Η πρόοδος αυτή συμπίπτει με την παρουσίαση της επικαιροποιημένης πρότασης αξίας των εργαζομένων της Schneider Electric, "IMPACT starts with us", και την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, του αυτοματισμού και της απανθρακοποίησης που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της
Paris Innovation Summit.