HΠΑ: Ο Μπάιντεν Απαγορεύει τη Χρήση Ορυκτών Καυσίμων σε Νέα Ομοσπονδιακά Κτίρια

HΠΑ: Ο Μπάιντεν Απαγορεύει τη Χρήση Ορυκτών Καυσίμων σε Νέα Ομοσπονδιακά Κτίρια
energia.gr
Πεμ, 25 Απριλίου 2024 - 12:00

Η χρήση ορυκτών καυσίμων θα απαγορευτεί σε νέα ομοσπονδιακά κτίρια από το 2030, σύμφωνα με έναν κανόνα της κυβέρνησης Μπάιντεν, τον οποίο η βιομηχανία φυσικού αερίου πολέμησε για περισσότερο από μια δεκαετία. Τα νέα ομοσπονδιακά κτίρια που κατασκευάζονται μεταξύ 2025 και 2029 πρέπει να επιτύχουν μείωση της κατανάλωσης

ορυκτών καυσίμων (για τη θέρμανσή τους) κατά 90%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2003. Τα κτίρια που θα κατασκευαστούν ή θα ανακαινιστούν ουσιαστικά από το 2030 και μετά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν καθόλου ορυκτά καύσιμα.

Κατά τα επόμενα 30 χρόνια, ο κανόνας αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους και τις εκπομπές μεθανίου κατά 16 χιλιάδες τόνους, που ισοδυναμούν περίπου με τις εκπομπές από 310.000 σπίτια σε ένα μόνο έτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Η εντολή, η οποία υπαρχει σε έναν ενεργειακό νόμο του 2007 που υπέγραψε ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους, έχει αποδοκιμαστεί από διάφορες ομάδες όπως η Αμερικανική Ένωση Αερίου, οι οποίες λένε ότι το φυσικό αέριο είναι πιο προσιτό από την ηλεκτρική ενέργεια. Η αντίθεσή τους βοήθησε να μπλοκαριστούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Ομπάμα να θεσπίσει τον κανόνα.

"Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέθεσε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει το παράδειγμα, μετασχηματίζοντας το αποτύπωμά της που αποτελείται από περισσότερα από 300.000 κτίρια, ώστε να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό και ανθεκτικό στο κλίμα", δήλωσε η Μπρέντα Μάλορι, πρόεδρος του Συμβουλίου για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος του Λευκού Οίκου, σε δήλωσή της.