Ο ισπανικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου Enagas ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 20% περίπου, χάρη στα έσοδα από τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του El Musel και τα σταθερά έξοδα

Με τη ζήτηση φυσικού αερίου στη χώρα να μειώνεται εδώ και δύο συνεχόμενα έτη και τα φιλόδοξα σχέδια της Ισπανίας για το πράσινο υδρογόνο, η εταιρεία - στην οποία το ισπανικό κράτος κατέχει το 5% των μετοχών - επιδιώκει να μεταβεί από τον παραδοσιακό ρόλο της ως διαχειριστής δικτύου φυσικού αερίου στη διαχείριση ενός δίκτυο υποδομών υδρογόνου.

Τα καθαρά κέρδη για την συγκεκριμένη περίοδο ανήλθαν σε 65,3 εκατ. ευρώ (69,56 εκατ. δολάρια) έναντι 54,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

Το 2023, η ενεργειακή εταιρεία Endesa κέρδισε ένα τριετές συμβόλαιο για τις υπηρεσίες επιμελητείας του εργοστασίου El Musel - δηλαδή εκφόρτωση, αποθήκευση και επαναφόρτωση - αφού το εργοστάσιο είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας μετά την ολοκλήρωσή του.

Επίσης, η Enagas ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου για κέρδη μεταξύ 260 και 270 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο του τρέχοντος έτους.