Ο Μπάιντεν Ανακοινώνει την Ημέρα της Γης Επιχορηγήσεις για Οικιακά Ηλιακά Έργα $ 7 δισ.

Ο Μπάιντεν Ανακοινώνει την Ημέρα της Γης Επιχορηγήσεις για Οικιακά Ηλιακά Έργα $ 7 δισ.
Δευ, 22 Απριλίου 2024 - 12:43

Ο πρόεδρος Joe Biden με μια συμβολική κίνηση σηματοδοτεί την Ημέρα της Γης ανακοινώνοντας ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις στις ΗΠΑ, ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για οικιακά ηλιακά έργα που εξυπηρετούν 900.000 και πλέον νοικοκυριά σε κοινότητες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει

το πρόγραμμα κατάρτισης σε πράσινες θέσεις εργασίας του American Climate Corps τύπου New Deal.

Οι επιχορηγήσεις χορηγούνται από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, η οποία παρουσίασε τους 60 δικαιούχους τη Δευτέρα. Τα έργα αναμένεται να μειώσουν τελικά τις εκπομπές κατά το ισοδύναμο 30 εκατομμυρίων μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα και να εξοικονομήσουν στα νοικοκυριά 350 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Οι τελευταίες περιβαλλοντικές ανακοινώσεις του προέδρου Μπάιντεν έρχονται καθώς προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους νέους ψηφοφόρους για την εκστρατεία επανεκλογής του. Οι νέοι αποτελούσαν βασικό μέρος ενός ευρέος αλλά δυνητικά εύθραυστου συνασπισμού που τον βοήθησε να νικήσει τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το 2020. Ορισμένοι έχουν συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι οι νέοι Αμερικανοί επενδύουν έντονα στην ατζέντα του Μπάιντεν για το κλίμα και θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά στην υλοποίησή της. Η πρωτοβουλία Climate Corps είναι ένας τρόπος για να το κάνουν αυτό, είπαν οι αξιωματούχοι.

Η ηλιακή ενέργεια κερδίζει έδαφος ως βασική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση των ΗΠΑ από τα ορυκτά καύσιμα.

Όμως, μπορεί να έχει υψηλό κόστος για την αρχική εγκατάσταση, καθιστώντας την απρόσιτη για πολλούς Αμερικανούς - και δυνητικά σημαίνοντας μια ανάμειξη της περιβαλλοντικής πολιτικής με την πολιτική του εκλογικού έτους. Σαράντα εννέα από τις νέες επιχορηγήσεις είναι επιχορηγήσεις σε επίπεδο πολιτείας, έξι εξυπηρετούν φυλές ιθαγενών Αμερικανών και πέντε είναι επιχορηγήσεις πολλών πολιτειών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις όπως ηλιακή ενέργεια σε στέγες και κοινοτικούς ηλιακούς κήπους.

Ο Μπάιντεν έχει χρησιμοποιήσει συχνά την Ημέρα της Γης ως σκηνικό για να προωθήσει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για το κλίμα. Πέρυσι, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τη δημιουργία του Γραφείου Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης του Λευκού Οίκου, με σκοπό να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η φτώχεια, η φυλή και η εθνοτική ιδιότητα δεν οδηγούν σε χειρότερη έκθεση στη ρύπανση και την περιβαλλοντική βλάβη.