Η BP αποκάλυψε το νέο επικεφαλής της επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο διοικητικών ανακατατάξεων, διορίζοντας τον William Lin επικεφαλής του βραχίονα φυσικού αερίου και ενέργειας χαμηλού άνθρακα. Ο Lin, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής των regions, corporates & solutions, διαδέχεται την Anja-Isabel Dotzenrath, η οποία αποσύρεται από την BP και τη διευθυντική της καριέρα.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η BP ανακοίνωσε ότι απλοποιεί την οργανωτική της δομή, υποστηρίζοντας την υλοποίηση των προτεραιοτήτων που έθεσε τον Φεβρουάριο του 2024 για την αύξηση της αξίας της εταιρείας.

Παράλληλα η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να έχει τρεις επιχειρήσεις - παραγωγή και λειτουργίες, φυσικό αέριο και ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και πελάτες και προϊόντα - που θα ενεργοποιούνται από την εμπορία και τη ναυτιλία.

Ο σημερινός οργανισμός regions, corporates & solutions θα ενσωματωθεί στις επιχειρήσεις και τις λειτουργίες, και η BP θα υποστηρίζεται πλέον από πέντε λειτουργίες: χρηματοοικονομικά, τεχνολογία, στρατηγική, βιωσιμότητα και εγχειρήματα, άνθρωποι και πολιτισμός και νομικά.

Μαζί αυτές οι αλλαγές θα μειώσουν τις επικαλύψεις και την πολυπλοκότητα των γραμμών αναφοράς, δήλωσε η εταιρεία. Η εκτελεστική ηγετική ομάδα της θα μειωθεί σε 10 μέλη, ενώ η δομή της χρηματοοικονομικής αναφοράς παραμένει αμετάβλητη.

Ο Emeka Emembolu θα είναι επικεφαλής της τεχνολογικής λειτουργίας της εταιρείας, αναλαμβάνοντας τη θέση της Leigh-Ann Russell, η οποία αποχωρεί για μια εξωτερική ευκαιρία.