Τριπλάσιους Δασμούς σε Χάλυβα και Αλουμίνιο Από Κίνα Θέλει ο Μπάιντεν

Τριπλάσιους Δασμούς σε Χάλυβα και Αλουμίνιο Από Κίνα Θέλει ο Μπάιντεν
της Λίας Δεληγιάννη
Τετ, 17 Απριλίου 2024 - 16:54

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιέζει για τριπλασιασμό των δασμών στον κινεζικό χάλυβα και το αλουμίνιο, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την υποστήριξη των συνδικάτων στην Πολιτεία της Πενσιλβάνια

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε συνάντηση με μέλη του συνδικάτου United Steelworkers στο Πίτσμπουργκ σήμερα Τετάρτη, ο Μπάιντεν θα καλέσει την εμπορική αντιπρόσωπο Κάθριν Τάι να τριπλασιάσει τους δασμούς στις εισαγωγές από τον σημερινό μέσο όρο του 7,5%. 
Η εκστρατεία του Μπάιντεν προσπαθεί να ενισχύσει την υποστήριξη των συνδικαλιστών εργαζομένων ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες η Πενσιλβάνια θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

«Είναι σημαντικό για εμάς να προλάβουμε τη νέα αύξηση των εξαγωγών της Κίνας και τη συνεχή πίεση που ασκούν στις τιμές, οι οποίες δυσκολεύουν τις αμερικανικές εταιρείες χάλυβα να ανταγωνιστούν», δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ενέργειες αυτές «δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές».

Η Τάι πλησιάζει στην ολοκλήρωση της θεσμοθετημένης επανεξέτασης των δασμών που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο του εμπορικού του πολέμου κατά της Κίνας.

Σήμερα πρόκειται επίσης να παρουσιάσει μια έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές στην κινεζική ναυπηγική βιομηχανία, μετά από αίτηση των εργαζομένων της United Steelworkers.

(από euro2day.gr)