Ο πρώτος ηλεκτρικός φορτωτής Volvo L25 Electric στην Αυστραλία παραδόθηκε στην Allworks WA Pty Ltd, και ο Melker Jernberg, επικεφαλής του τμήματος εξοπλισμού κατασκευών της Volvo, ήταν παρών για να παραδώσει το μηχάνημα στην Allworks, μαζί με τον αντιπρόσωπο της μάρκας, CJD Equipment. Η εταιρεία ανέβασε στο LinkedIn τα νέα και δημοσίευσε τις εικόνες (παρακάτω) που δείχνουν το L25 να συναντά για πρώτη φορά τους νέους του ιδιοκτήτες.

Η Volvo CE αναφέρει ότι ο ηλεκτρικός τροχοφόρος φορτωτής L25 "συνδυάζει την αποδεδειγμένη πλατφόρμα του συμπαγούς τροχοφόρου φορτωτή Volvo με την ισχύ της μπαταρίας". Το L25 Electric χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινήτηρες, έναν για την κίνηση του μηχανήματος, ισχύος 29,5 ίππων και μια μικρότερη μονάδα 18,7 ίππων για την προώθηση του λαδιού. Το αποτέλεσμα είναι πιο σταθερή, προβλέψιμη απόδοση κατά την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών.

Το L25 Electric προσφέρει επίσης λειτουργικότητα φόρτισης πέρα από το πεδίο εφαρμογής πολλών προσφορών εξοπλισμού. Η Volvo CE προσφέρει πλήρη υποστήριξη CCS DCFC, όπως ακριβώς και η Volvo Cars, επιτρέποντας στα εργοτάξια που υποστηρίζονται από το δίκτυο και διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή να επαναφορτίζουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων για μεσημεριανό γεύμα και ανάμεσα στις βάρδιες και να συνεχίζουν να κινούνται όλη την ημέρα.