ΗΠΑ: Το Λιμάνι του Σιάτλ Επεκτείνει την Τροφοδοσία Ρεύματος για Κρουαζιερόπλοια

ΗΠΑ: Το Λιμάνι του Σιάτλ Επεκτείνει την Τροφοδοσία Ρεύματος για Κρουαζιερόπλοια
energia.gr
Τρι, 9 Απριλίου 2024 - 12:59

Τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο λιμάνι του Σιάτλ για τη σεζόν 2024 θα συνδέονται με ρεύμα στον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων Bell Street Pier στην προβλήτα 66. Μετά από μια επένδυση 44 εκατομμυρίων δολαρίων σε υποδομές και εξοπλισμό τροφοδοσίας ξηράς, και οι τρεις προβλήτες κρουαζιέρας στην προβλήτα 66 είναι πλέον ηλεκτρικές. Στην πραγματικότητα, αυτό προωθεί τα σχέδια της εγκατάστασης

να γίνει το πιο πράσινο λιμάνι στη Βόρεια Αμερική, με την περίοδο κρουαζιέρας του 2024 να βλέπει περισσότερα πλοία να συνδέονται στην ξηρά στην προβλήτα 66.

Το να επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια να απενεργοποιούν τις μηχανές ντίζελ και να χρησιμοποιούν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια στον ελλιμενισμό είναι μια σημαντική στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Κάθε φορά που ένα πλοίο ελλιμενίζεται στο Σιάτλ, τα πλοία χρειάζονται κατά μέσο όρο 10 ώρες για να ξεφορτώσουν τους επισκέπτες και τις αποσκευές τους, να φορτώσουν προμήθειες, να καλωσορίσουν νέους επισκέπτες και να προετοιμαστούν για τον επόμενο απόπλου.

Ως αποτέλεσμα, κάθε κρουαζιερόπλοιο που συνδέεται σε πρίζα μπορεί να μειώσει τις εκπομπές ντίζελ κατά 80% και τις εκπομπές CO2 κατά 66% κατά μέσο όρο.

Το λιμάνι του Σιάτλ διαθέτει επίσης δύο θέσεις ελλιμενισμού που συνδέονται με ρεύμα από την ξηρά στην προβλήτα 91. Με την πρόσθετη εγκατάσταση, το 66%  των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων αναμένεται να συνδεθεί με την παροχή ρεύματος ξηράς αυτή τη σεζόν.

"Στόχος μας είναι να παράσχουμε έναν οδικό χάρτη για τους ηγέτες της ναυτιλίας παγκοσμίως, ο οποίος να καταδεικνύει τη βιωσιμότητα μιας πιο πράσινης βιομηχανίας, η οποία εξυπηρετεί τις κοινότητες και τους επιβάτες μας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις", δήλωσε ο Ryan Calkins, Επίτροπος του λιμανιού του Σιάτλ.

Πρόσθεσε ότι το λιμάνι συνεργάζεται επίσης με τα λιμάνια κρουαζιέρας στην Αλάσκα, τη Βικτώρια και το Βανκούβερ της Β.Κ. και τη βιομηχανία κρουαζιέρας για να διερευνήσει τον πρώτο στον κόσμο πράσινο διάδρομο κρουαζιέρας με επίκεντρο την κρουαζιέρα. Μέσω του έργου Pacific Northwest to Alaska Green Corridor, οι εταίροι μελετούν επί του παρόντος τη σκοπιμότητα δρομολόγησης κρουαζιερόπλοιων με εναλλακτικά καύσιμα, όπως η πράσινη μεθανόλη, στην αγορά της Αλάσκας.

Έπειτα από μια περίοδο ρεκόρ πέρυσι που φιλοξένησε 291 κρουαζιέρες με ρεκόρ 1,7 εκατομμυρίων επιβατών με έσοδα, το λιμάνι του Σιάτλ προβλέπει φέτος σταθερή αύξηση του αριθμού των επιβατών και μείωση των προσεγγίσεων πλοίων. Συνολικά φέτος αναμένονται 275 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, με τον αριθμό των επιβατών με έσοδα να προβλέπεται στα 1,7 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 800.000 μοναδικούς επιβάτες. Ο κλάδος του τουρισμού κρουαζιέρας παραμένει ζωτικής σημασίας για το Σιάτλ, δημιουργώντας σχεδόν 900 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομικό αντίκτυπο κάθε χρόνο.