Η σουηδική Scania συνεργάζεται με την SCA για να θέσει σε παραγωγή το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό ξυλείας στον κόσμο, σε μια προσπάθεια απεξάρτησης της βιομηχανίας υλοτομίας από τον άνθρακα. Η SCA άρχισε να αναπτύσσει μια πρωτότυπη έκδοση ενός φορτηγού υλοτομίας με τεράστια μεταφορική ικανότητα 70 τόνων που βασίζεται σε ένα ηλεκτρικό φορτηγό της Scania το 2022, θέτοντάς το σε λειτουργία για τη μεταφορά ξυλείας

μεταξύ του τερματικού σταθμού της SCA στο Gimonäs και του εργοστασίου παραγωγής χαρτιού στο Obbola της Σουηδίας. Για το 2024, η SCA παραγγέλνει άλλο ένα κα σε αντίθεση με το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό ξυλείας στο Umeå, το νέο φορτηγό θα είναι εξοπλισμένο με γερανό.

"Το νέο μας ηλεκτρικό φορτηγό ξυλείας έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και θα μπορεί να πηγαίνει σε χώρους αποθήκευσης ξυλείας στο δάσος, όπου φορτώνει την ξυλεία για περαιτέρω μεταφορά σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς ξυλείας μας", λέει ο Anton Ahlinder, Business Developer στη Βιομηχανική Προμήθεια, SCA Skog. "Αναμένουμε ότι το φορτηγό θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 170 τόνους ετησίως σε σύγκριση με ένα κανονικό φορτηγό ξυλείας".

Η SCA μεταφέρει περίπου 8,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ξύλου σε όλη τη Σουηδία κάθε χρόνο. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης δασών στη Σουηδία και παραγωγός προϊόντων πριστής ξυλείας, υλικών συσκευασίας και χαρτοπολτού για χαρτί.