Volkswagen: Δεν Θέτει Ψηλά τον Πήχυ για το Μερίδιο της στην Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κίνας

Volkswagen: Δεν Θέτει Ψηλά τον Πήχυ για το Μερίδιο της στην Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κίνας
energia.gr
Δευ, 8 Απριλίου 2024 - 14:03

Η Volkswagen θέλει να αποφύγει να θέσει «ουτοπικούς» στόχους για το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη γερμανική εφημερίδα FAZ την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι ο, τιδήποτε πάνω από το 10% θα είναι «πολύ σεβαστό» δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού

Η αυτοκινητοβιομηχανία «δεν μπορεί να κρατηθεί στην κορυφή αυτή τη στιγμή» στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, δήλωσε στην FAZ ο Oliver Blume. Όπως πρόσθεσε, τα νέα μοντέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια θα βελτιώσουν τη θέση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, ο Blume τόνισε ότι η Volkswagen «δεν πρέπει να έχει ουτοπικές προσδοκίες».

«Εάν φτάσουμε σε διψήφιο μερίδιο αγοράς μακροπρόθεσμα σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά, αυτός είναι ήδη ένας πολύ σεβαστός στόχος», είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ.

Ας σημειωθεί ότι το συνολικό μερίδιο αγοράς της Volkswagen στην Κίνα μειώθηκε στο 14% πέρυσι από 18% το 2018, καθώς οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες που ασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αύξησαν το μερίδιό τους λόγω και της μείωσης των πωλήσεων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο επικεφαλής της Volkswagen για την Κίνα, Ralf Brandstaetter, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η VW σκοπεύει να παραμείνει η κορυφαία ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, αν και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Arno Antlitz, προειδοποίησε στα τέλη του περασμένου έτους ότι θα μπορούσε να χάσει μερίδιο στην αγορά EV μέχρι να κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πασχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της στην Κίνα για να προσελκύσει πελάτες στην κατηγορία των ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων μικρού και μεσαίου μεγέθους, με την τρέχουσα προσφορά της να είναι υψηλότερη από αυτή πολλών κινεζικών ανταγωνιστών που κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα.