Shell: Αναμένει Σημαντική Πτώση στην Εμπορία LNG Αλλά Μεγάλα Κέρδη Από το Πετρέλαιο στο Α΄Τρίμηνο

Shell: Αναμένει Σημαντική Πτώση στην Εμπορία LNG Αλλά Μεγάλα Κέρδη Από το Πετρέλαιο στο Α΄Τρίμηνο
energia.gr
Παρ, 5 Απριλίου 2024 - 14:40

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Shell, ο πετρελαϊκός κολοσσός αναμένει σημαντικά χαμηλότερα αποτελέσματα από τον τομέα εμπορίας LNG για το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο

Αντίθετα, σε ενημέρωση εν όψει της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων της αποτελεσμάτων, που αναμένονται στις 2 Μαΐου, η Shell αναφέρει ότι τα αποτελέσματα από τον τομέα εμπορίας πετρελαίου προβλέπεται να σημειώσουν σημαντική αύξηση έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2023.

Η Shell, η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμου, ανέφερε ότι οι όγοι LNG υπολογίζονται σε 7,2 έως 7,6 εκατ. κυβ. μέτρα για το πρώτο τρίμηνο του 2024, έναντι 7,1 εκατ. κυβ. μέτρων το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Σχεδόν το ένα τρίτο των κερδών της Shell στο τέταρτο τρίμηνο προήλθε από τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια που σημείωσε στην εμπορία LNG καθώς εκμεταλλεύτηκε την ισχυρή ζήτηση ενόψει του χειμώνα, όπως ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές κοντά στην εταιρεία τον Φεβρουάριο.

Οι μετοχές της Shell ενισχύθηκαν κατά 0,29% κατά την έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο.

Η Shell αναμένει μικρότερη ζημιά στις χημικές της δραστηριότητες, οι οποίες δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω της χαμηλής παγκόσμιας ζήτησης. Τα περιθώρια κέρδους των χημικών προϊόντων αναμένεται να αυξηθούν στα 151 δολάρια ο τόνος από 125 δολάρια ο τόνος το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός, ο οποίος ανέφερε κέρδη 28 δις δολ. για το 2023, αναμένει να προχωρήσει σε απομείωση αξίας επενδύσεων όσον αφορά έρευνες ύψους περίπου 600 εκατ. δολ., κυρίως στην Αλβανία.