Η Tesla ανέκτησε επίσημα το στέμμα του παγκόσμιου ηγέτη στον όγκο πωλήσεων των BEV από την BYD στο πρώτο τρίμηνο, παρά το δύσκολο τρίμηνο. Η Tesla ήταν ανέκαθεν κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV-Battery Electric Vehicles), ενώ οι περισσότερες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες 

συμπεριλαμβανομένης της BYD, έχουν στις γραμμές παραγωγής τους υβριδικά, plug-in ή άλλα. Η προσφορά οχημάτων της ίδιας της BYD έχει αλλάξει πολύ με την πάροδο των ετών καθώς η κινεζική εταιρεία επικεντρώθηκε περισσότερο στα plug-in υβριδικά οχήματα για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής της. Ωστόσο, ο κινέζος κατασκευαστής επένδυσε σημαντικά στα BEV τα τελευταία χρόνια και αύξησε γρήγορα τους όγκους των πωλήσεων του σε εντυπωσιακά επίπεδα.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, οι όγκοι πωλήσεων BEV της BYD ξεπέρασαν για πρώτη φορά εκείνους της Tesla, παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε ένα τρίμηνο ρεκόρ.

Σήμερα, η Tesla δημοσίευσε τους αριθμούς παραδόσεων και παραγωγής του 1ου τριμήνου του 2024 και παρά τα χειρότερα αποτελέσματα που είχε τα τελευταία χρόνια, ήταν ακόμα αρκετά για να ξεπεράσει την BYD.

Η Tesla όχι μόνο πούλησε περισσότερα BEV από την BYD, αλλά το έκανε με μεγάλη διαφορά. Η Tesla παρέδωσε λίγο πάνω από 386.000 BEV το 1ο τρίμηνο, ενώ η BYD πούλησε λίγο πάνω από 300.000 μονάδες.

Ωστόσο, όταν προσθέσετε τα PHEV (Plug-in hybrid electric vehicles) στους αριθμούς της, η BYD, ο συνολικός αριθμός της διογκώνεται σε 626.263 ηλεκτρικά οχήματα.

Επίσης, ενώ οι πωλήσεις BEV της BYD είναι μειωμένες από τρίμηνο σε τρίμηνο σε σχέση με εκείνο που πήρε το στέμμα των BEV της Tesla, είναι αυξημένες κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος - σε αντίθεση με εκείνες της Tesla, οι οποίες είναι μειωμένες κατά 8%.