Ταράζει τα νερά του ενεργειακού τομέα η πώληση της Τέρνα Ενεργειακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΕΚ Τέρνα βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με το fund Masdar. Το συγκεκριμένο fund στον τομέα της πράσινης ενέργειας εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δραστηριοποιείται σε 40 χώρες, και έχει συνολικές επενδύσεις ύψους 30 δις δολάρια

Παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα σε φάση συζητήσεων, ο σχεδιασμός προβλέπει την αγορά των ποσοστών της ΓΕΚ Τέρνα (ύψους 37,3%), της Atale (ύψους 5,98%), και του Γιώργου Περιστέρη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΓΕΚ Τέρνα (ύψους 11,06%). Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για τους μικρομετόχους (<5%), οι οποίοι σήμερα ελέγχουν το 45,66% της Τέρνα Ενεργειακή. Να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της Τέρνα Ενεργειακή κινείται στο 2,1 δις ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η θέση της Τέρνα Ενεργειακή στην αγορά την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική για τους ξένους επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι η Τέρνα Ενεργειακή είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής ΑΠΕ στην Ελλάδα. Πέρα από τον ενεργειακό τομέα, η Τέρνα Ενεργειακή επιχειρεί να εισέλθει και στον τομέα των μεταφορών, με στόχους την ανάληψη των συμβάσεων παραχώρησης της Εγνατίας και της Αττικής Οδού. Έργο σταθμός και η εν εξελίξει ανάπλαση του Ελληνικού, η οποία θα χρειαστεί άμεσα ρευστότητα.

Ως εκ τούτου, η πώληση της Τέρνα Ενεργειακή θα φέρει ντόμινο στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, στην οποία ήδη καταγράφεται έντονη κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες.