Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 10,1% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, με τις κύριες αγορές του μπλοκ να καταγράφουν όλες σταθερή ανάπτυξη, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ένωση των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης. Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 13% στη Γαλλία, 12,8% στην Ιταλία, 9,9% στην Ισπανία και 5,4% στη Γερμανία

εδραιώνοντας παρόμοιες τάσεις που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι τέσσερις χώρες ήταν επίσης οι κύριοι συντελεστές της ετήσιας αύξησης των πωλήσεων υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (HEV) στην ΕΕ κατά 24,7%, με το μερίδιο αγοράς των HEV στο μπλοκ να αυξάνεται στο 28,9% από 25,5% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα υβριδικά οχήματα, τα οποία θεωρούνται ως συμβιβασμός μεταξύ των αμιγώς εσωτερικής καύσης και των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αναδεικνύονται σε προτιμώμενη εναλλακτική λύση έναντι των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία για τους καταναλωτές στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Οι ταξινομήσεις όλων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων - πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, plug-in υβριδικά και πλήρως υβριδικά - αυξήθηκαν κατά 18,4% σε ετήσια βάση και αντιπροσώπευαν το 48,2% του συνόλου των ταξινομήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο, από 44,8% το προηγούμενο έτος.

Οι συνολικές ταξινομήσεις της Volkswagen, της Stellantis και της Renault αυξήθηκαν όλες τον Φεβρουάριο, κατά 9,8%, 12,0% και 5,8% αντίστοιχα. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla κατέγραψε αύξηση 15,2% στις πωλήσεις του Φεβρουαρίου στην ΕΕ.

Η κινεζική SAIC Motor υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις της στην ΕΕ, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ).

Τον ίδιο μήνα, η μονάδα της MG Motors παρουσίασε το υβριδικό hatchback μοντέλο MG3 για την ευρωπαϊκή αγορά, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ένα μοντέλο με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων χωρίς την ανάγκη φόρτισης.

Ο αριθμός των νέων οχημάτων που ταξινομήθηκαν στην ΕΕ, τη Βρετανία και την ΕΖΕΣ αυξήθηκε κατά 10,2% τον Φεβρουάριο σε 995.059 οχήματα, σύμφωνα με τον ACEA.

Η ετήσια αύξηση των ταξινομήσεων κατά 14% στη Βρετανία βοηθήθηκε από την ισχυρή ζήτηση σε στόλους και επιχειρήσεις, ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT).