Ο προμηθευτής φυσικού αερίου 2i Rete Gas σκοπεύει να πουλήσει μετοχές αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην Ιταλία τους τελευταίους 12 μήνες, δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Ο δεύτερος μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου της Ιταλίας και οι μέτοχοί του επιδιώκουν να εισαγάγουν

τουλάχιστον το 30% της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, ανέφεραν οι πηγές.

Συμπεριλαμβανομένου του χρέους, ο όμιλος θα μπορούσε να αξίζει έως και 5 δισ. ευρώ, αλλά τα σχέδια βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και μπορούν να αλλάξουν, πρόσθεσαν. Οι πηγές αρνήθηκαν να κατονομάσουν τα ονόματά τους, καθώς οι συζητήσεις παραμένουν εμπιστευτικές.

Η 2i Rete Gas ελέγχεται από το ιταλικό ταμείο υποδομών F2i με ποσοστό 64%. Το ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο APG και ο όμιλος Ardian κατέχουν από κοινού το υπόλοιπο 36,1%.

Η 2i Rete Gas, η F2i και η APG αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Ardian δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού.

Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η 2i Rete Gas είχε επιλέξει τις BNP Paribas, Goldman Sachs, Intesa Sanpaolo, Mediobanca και UniCredit για την πραγματοποίηση της ΑΜΚ ήδη από φέτος.

Ο όμιλος, ο οποίος ανταγωνίζεται την εισηγμένη στο Μιλάνο Italgas, ανέφερε έσοδα 731,6 εκατ. ευρώ το 2022 και βασικά κέρδη 502,5 εκατ. ευρώ.

Τα σχέδια έρχονται εν μέσω ελπίδων ότι η ευρωπαϊκή αγορά μπορεί να ανακάμψει μετά από δύο χρόνια υποτονικής δραστηριότητας.

Η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης αρωμάτων Douglas και ο ελβετικός όμιλος περιποίησης δέρματος Galderma πρόκειται να τιμολογήσουν τις αρχικές δημόσιες προσφορές τους αυτή την εβδομάδα.

Οι όμιλοι μόδας Golden Goose και Puig είναι επίσης μεταξύ εκείνων που στοχεύουν σε δημόσια εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ανέφερε το Reuters τον περασμένο μήνα.