Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκτά μερίδιο στην start-up οπτικών ραντάρ SteerLight, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά και να εξασφαλίσει πρόσβαση σε κρίσιμους αισθητήρες για την αυτόνομη οδήγηση, όπως αναφέρει το Reuters. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διαφοροποίηση της προμήθειας

φωτοανίχνευσης και τηλεπισκόπησης, ή lidar, και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης εξαρτημάτων για τον μελλοντικό ηλεκτρικό στόλο της, δήλωσε η Stellantis, η οποία παράγει μεταξύ άλλων τα αυτοκίνητα Fiat, Peugeot και Citroen. Το ποσό της επένδυσης, που πραγματοποιήθηκε μέσω της Stellantis Ventures, δεν γνωστοποιήθηκε.

Η SteerLight, μια εταιρεία που γεννήθηκε από το δημόσιο ερευνητικό κέντρο μικρο- και νανοτεχνολογίας CEA-Leti της Γαλλίας με έδρα τη Γκρενόμπλ, ισχυρίζεται ότι οι λύσεις lidar της είναι πιο συμπαγείς και λιγότερο δαπανηρές στην κατασκευή από τα ανταγωνιστικά προϊόντα.

"Το σύστημα είναι στιβαρό (χωρίς κινούμενα μέρη) και συμπαγές, μεγιστοποιώντας την ευελιξία για τους μηχανικούς οχημάτων. Ξεπερνά τις προκλήσεις της σημερινής τεχνολογίας Lidar για οχήματα - το μέγεθος των εξαρτημάτων και το υψηλό κόστος", δήλωσε ο Stellantis.

Η SteerLight ανακοίνωσε επίσης την άφιξη δύο άλλων επενδυτών, του fund Quantonation και του ιταλικού venture fund Liftt.