Η Παγκόσμια Συμμαχία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει ξεκινήσει εκστρατεία που καλεί σε δράση για την κινητοποίηση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τη δημιουργία πλαισίων πολιτικής που θα ανοίξουν το δρόμο για την επίτευξη 11.000 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Bruce Douglas, δήλωσε: "Η Παγκόσμια Συμμαχία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι μια πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης των ΑΠΕ: "Δεν υπάρχει ενεργειακή μετάβαση χωρίς δράση.

"Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν δεσμευτεί για τον στόχο του τριπλασιασμού και τώρα ήρθε η ώρα να τον υλοποιήσουν.
"Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβουμε επειγόντως δράση για τη χρηματοδότηση, τις άδειες, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τα δίκτυα".

Σύμφωνα με την εκστρατεία, η τριπλασιασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο σημαίνει τώρα τη λήψη συλλογικής δράσης για να οδηγηθεί ο κόσμος σε μια πορεία 1,5°C- και να προσφέρει οικονομικά προσιτή πρόσβαση στην ενέργεια, καθαρό αέρα και θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας.

Θα πρέπει επίσης να αναληφθεί δράση για την αναπροσανατολισμό των χρηματοδοτικών πόρων προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως στις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες (EMDE), και για την επίτευξη μιας παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης που θα προσφέρει ένα ασφαλές, καθαρό και δίκαιο μέλλον.

Οι δράσεις αυτές μπορούν να ενισχυθούν και να επιταχυνθούν με τη συνεργασία με τους εταίρους μας και τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Συμμαχία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης για την επίτευξη του 80% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ηγεσίας και συνεργασίας στην πράξη και πρέπει να επικροτηθεί, αναφέρει η ανακοίνωση.