Για πρώτη φορά, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του πιο προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου ID.1, που θα ξεκινά από 20.000 ευρώ, το 2027. Το Volkswagen ID.1 θα προσφέρει "προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα για όλους", δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της μάρκας VW Τόμας Σάφερ.

Οι εργασίες για το ID.1 έχουν ήδη ξεκινήσει για τα καλά. Ο Shafer δήλωσε: "Είμαστε ήδη στη μέση, ξέρουμε πώς πρέπει να μοιάζει το αυτοκίνητο. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι να αποφασίσουμε πού θα το κατασκευάσουμε''.

"Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο από οικονομικής άποψης", εξήγησε ο Shafer. Λόγω του κόστους της μπαταρίας, η Volkswagen μπορεί να λανσάρει ένα EV αξίας 20 χιλιάδων ευρώ μόνο με μαζική παραγωγή.

Σύμφωνα με την Automobilwoche, εξετάζονται τέσσερις στρατηγικές. Ο Shafer δήλωσε ότι η Volkswagen "θα λάβει σύντομα την απόφαση" σχετικά με το πού θα κατασκευαστεί το ID.1 των 20 χιλιάδων δολαρίων. Η VW βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τη Renault για την κατασκευή ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής αγοράς.

Ο Shafer επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εμμένει στο σχέδιο της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το οποίο περιλαμβάνει 11 νέα μοντέλα της μάρκας VW που θα λανσαριστούν μέχρι το 2027. Το ID.1 θα είναι ένα από αυτά.