Η Shell αναθεώρησε επί τα χείρω τους στόχους της για μείωση των εκπομπών άνθρακα μέσα στην επόμενη δεκαετία, διατηρώντας, όμως, τον στόχο για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050

Η αλλαγή αυτή είναι το τελευταίο σημάδι μιας ευρύτερης αναπροσαρμογής στα σχέδια για την ενεργειακή μετάβαση μεταξύ των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών της Βρετανίας οι οποίες υφίστανται πίεση από ακτιβιστές επενδυτές.

Ειδικότερα, η Shell στοχεύει τώρα να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 15% έως 20% έως το 2030, έναντι 20% που ήταν ο προηγούμενος στόχος, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη για τη στρατηγική ενεργειακής μετάβασης που θα ακολουθήσει. Η εταιρεία έβγαλε επίσης από το «κάδρο» τον στόχο της για μείωση 45% έως το 2035 επικαλούμενη «αβεβαιότητα ως προς τον ρυθμό αλλαγής προς την ενεργειακή μετάβαση».

«Η προσοχή μας στην ποιότητα οδήγησε σε μια στρατηγική μετατόπιση της δραστηριότητάς μας σε επιλεγμένες αγορές και τμήματα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ουαέλ Σάουαν. «Αναμένουμε χαμηλότερη αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά. Έχουμε επικαιροποιήσει τον καθαρό στόχο μας για την ένταση του άνθρακα για να ενσωματώσουμε αυτή την αλλαγή» πρόσθεσε.

Οι δαπάνες της Shell για ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα ενδέχεται επίσης να επιβραδυνθούν τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 10 έως 15 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2023 και 2025, εκ των οποίων τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν το 2023, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

(από insider.gr)