Η Tesla ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εκ νέου την παραγωγή στο Gigafactory του Βερολίνου χθες, μετά από μια εμπρηστική επίθεση που διέκοψε την τροφοδοσία ρεύματος στο εργοστάσιο νωρίτερα αυτό το μήνα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla αναγκάστηκε να κλείσει το Gigafactory Berlin, αφού κάποιοι έβαλαν φωτιά σε έναν πυλώνα υψηλής τάσης.

Θεωρήθηκε ότι πίσω από την επίθεση βρισκόταν μια ομάδα περιβαλλοντολόγων που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Tesla, κάτι που έκτοτε επιβεβαιώθηκε.

Εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν σαφές πόσο καιρό θα χρειαζόταν η Tesla για να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή, καθώς οι ζημιές στην παροχή ρεύματος ήταν σημαντικές.

Χθες Τετάρτη, η Tesla ανακοίνωσε ότι μπόρεσε να επανεκκινήσει την παραγωγή του Model Y στο εργοστάσιο:

Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk aslo επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους για τη βοήθεια στην ταχεία επανεκκίνηση της παραγωγής μετά τη διακοπή λειτουργίας.

Η Tesla αντιμετωπίζει τις προσπάθειες των λεγόμενων περιβαλλοντολόγων να σταματήσει το έργο επέκτασης του Gigafactory στο Βερολίνο. Ισχυρίζονται ότι έχουν ανησυχίες σχετικά με την αποψίλωση των δασών γύρω από το εργοστάσιο για την επέκταση της Tesla αλλά και τη χρήση νερού από την εταιρεία - παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι έχει αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα.

Δεν είναι σαφές πόσο η διακοπή λειτουργίας θα έχει επηρεάσει την παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτό το τρίμηνο. Η Tesla κατασκευάζει πάνω από 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα σε αυτό το εργοστάσιο και αναγκαστηκε να το κλείσει για διάστημα λίγο μεγαλύτερο από μία εβδομάδα, αλλά θα χρειαστεί επίσης κάποιος χρόνος για να επανέλθει σε αυτό το επίπεδο παραγωγής.

Αν συνυπολογιστεί η χαμένη παραγωγική ικανότητα, ο αντίκτυπος της επίθεσης αναμένεται να αποτιμηθεί σε ζημιές άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.