Ο υψηλότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβάρυνε το κλίμα στην αγορά. Τα ζητήματα προσφοράς διατήρησαν τις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων σε υψηλά επίπεδα. Το αργό πετρέλαιο διαπραγματευόταν με αρνητικό πρόσημο, (αν και σήμερα ανακάμπτει ελαφρώς) καθώς μερικά μέλη του ΟΠΕΚ+ παρήγαγαν περισσότερο από την ποσόστωση παραγωγής τους.

Το Ιράκ μείωσε την παραγωγή του κατά 14kb/d έναντι των 214kb/d που συμφωνήθηκαν για τη μείωση της παραγωγής. Η χώρα παρέμεινε μη συμμορφούμενη για δεύτερο μήνα, ενώ ο Ιρακινός υπουργός πετρελαίου δήλωσε ότι θα προβεί σε πρόσθετες περικοπές για να τηρήσει την εθελοντική συμφωνία μείωσης της παραγωγής. Η Ρωσία φαίνεται να παρεκκλίνει από τη δέσμευσή της να μειώσει τις εξαγωγές, καθώς τα στοιχεία παρακολούθησης των δεξαμενόπλοιων δείχνουν ότι οι εβδομαδιαίες εξαγωγές σκαρφάλωσαν στα 3,7mb/d. Οι ρωσικές αποστολές πετρελαίου παρακολουθούνται πάνω από τη δέσμευσή της. Ο ΟΠΕΚ διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στα 2,2 εκατ. μβ/ημέρα. Η EIA αύξησε την πρόβλεψή της για την αύξηση της ζήτησης κατά 10kb/d σε 1,43mb/d και βλέπει τα αποθέματα να μειώνονται κατά 0,9mb/d το 2ο τρίμηνο.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο επέκτεινε την πτώση του λόγω της ελλιπούς ζήτησης. Οι τιμές υποχώρησαν κατά 40% από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης τον Οκτώβριο λόγω του ηπιότερου καιρού και της ασθενέστερης βιομηχανικής δραστηριότητας. Οι προβλέψεις για θερμότερο καιρό διατηρούν τη ζήτηση θέρμανσης για το υπόλοιπο του μήνα σε χαμηλά επίπεδα. Οι ευρωπαϊκές αποθήκες είναι γεμάτες κατά 61% έναντι μέσου όρου 43%, μειώνοντας την ανάγκη για έντονη αναπλήρωση αποθεμάτων. Οι ασιατικές τιμές φυσικού αερίου συνέχισαν την πτώση τους, καθώς οι εξαγωγείς πωλούν στην αγορά spot.

Τα βιομηχανικά μέταλλα συνέχισαν να επεκτείνουν τα κέρδη τους με τους επενδυτές να αυξάνουν τα ανοδικά τους στοιχήματα σε όλα τα μέταλλα. Οι τιμές του ψευδαργύρου ανέκαμψαν προς τα 2.550 USD/t, καθώς τα χυτήρια κατεβάζουν την παραγωγή. Η μείωση των αποθεμάτων στήριξε επίσης το κλίμα της αγοράς. Οι τιμές του χαλκού συνέχισαν να αυξάνονται με ίντσες στην προοπτική περιορισμού της προσφοράς ραφιναρισμένου χαλκού. Τα κινεζικά χυτήρια πρόκειται να συζητήσουν τον περιορισμό της παραγωγής για να αυξήσουν τα τέλη επεξεργασίας. Οι τιμές του λιθίου αυξάνονται σταδιακά μετά από μεγάλες απώλειες πέρυσι.

Οι ενδείξεις ότι οι παραγωγοί περιορίζουν την παραγωγή τους για να εξισορροπήσουν την αγορά συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των τιμών. Παρ' όλα αυτά, η υπερπροσφορά και η εξασθένηση της ζήτησης από τον τομέα των μπαταριών εξακολουθούν να αποτελούν ανησυχία για την αγορά.

Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος σταθεροποιήθηκαν μετά την πτώση κάτω από τα 110 USD/t τη Δευτέρα. Η έλλειψη λεπτομερειών γύρω από πρόσθετα υποστηρικτικά μέτρα για την αναζωογόνηση των ταλαιπωρημένων κινεζικών αγορών ακινήτων συνέχισε να αποτελεί τροχοπέδη. Η πτώση των πωλήσεων κατοικιών και τα προβλήματα χρηματοδότησης μοιάζουν διαρθρωτικά, σηματοδοτώντας ελάχιστα περιθώρια για οποιαδήποτε βελτίωση σε αυτή την κατασκευαστική περίοδο. Το κακό κλίμα στην αγορά επιδεινώθηκε μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης επενδυτικής βαθμίδας από τη Moody's για τον κρατικά υποστηριζόμενο κατασκευαστή της Κίνας, Vanke.

Οι τιμές του χρυσού δέχθηκαν πιέσεις μετά την εκτύπωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη. Αυτό οδήγησε την τιμολόγηση της αγοράς για μια περικοπή του Ιουνίου να μειωθεί από 93% σε 77%. Η FOMC έχει δηλώσει ότι χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για να δει τον πληθωρισμό να κατευθύνεται προς τον στόχο του 2% προτού αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα είναι ζωτικής σημασίας για να ωθήσει τις τιμές του χρυσού προς τα πάνω. Τα χαρτοφυλάκια ETF χρυσού μειώθηκαν κατά 5,5 τόνους, με αποτέλεσμα οι εκροές από έτος σε έτος να φτάσουν τους 112 τόνους.