Οι Βρετανοί επιμένουν αιολικά. Η RenewableUK ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκαταστήσει 15.000MW λειτουργικής χερσαίας αιολικής ισχύος. Το έργο που επέτρεψε στο Ην. Βασίλειο να υπερβεί το όριο ήταν το χερσαίο αιολικό πάρκο West Benhar 30,1MW της EDF Renewables UK στο North Lanarkshire, το οποίο αποτελείται από επτά ανεμογεννήτριες. Η χώρα διαθέτει πλέον 2631 αιολικά συστήματα στην ξηρά. Αυτό αποτυπώνει τη σημαντική πρόοδο

που έχει επιτεύχθει από τότε που το πρώτο εμπορικό αιολικό πάρκο της χώρας, το Delabole στην Κορνουάλη, άχρισε να λειτουργεί το 1991 με ισχύ μόλις 4 MW. Η χερσαία αιολική ενέργεια παρέχει πλέον το 11% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας ετησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EDF Renewables UK Matthieu Hue δήλωσε: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε τον αντίκτυπο που έχουν οι προσπάθειές μας ως επιχείρηση και ως μέρος της ευρύτερης βιομηχανίας στην επιτάχυνση του ταξιδιού προς το καθαρό μηδέν. Η χερσαία αιολική ενέργεια έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου του Ηνωμένου Βασιλείου για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

«Το άνοιγμα του αιολικού πάρκου West Benhar τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα θετικό βήμα για την υλοποίηση των φιλοδοξιών της χώρας. Έχουμε συνεργαστεί στενά με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού και τις κοινότητες σε όλο το έργο, επενδύοντας εκατομμύρια σε συμβόλαια με εταιρείες της Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατασκευή του αιολικού πάρκου.

"Πάνω από 4,5 εκατομμύρια £ θα επενδυθούν ξανά στην τοπική κοινότητα κατά τη διάρκεια ζωής του αιολικού πάρκου. Είναι μια μεγάλη υπενθύμιση του τεράστιου θετικού αντίκτυπου που έχουν οι επενδύσεις στα αιολικά πάρκα στην ξηρά στο Ηνωμένο Βασίλειο."

Ο επικεφαλής πολιτικής του RenewableUK, James Robottom, πρόσθεσε: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε το West Benhar να λειτουργεί πλήρως - αυτό το εξαιρετικό σκωτσέζικο έργο ενισχύει τη συνολική χερσαία αιολική δυναμικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου σε πάνω από 15 GW, που αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία, ενισχύοντας την ενεργειακή μας ασφάλεια και παρέχοντας καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα για τους καταναλωτές από μια από τις φθηνότερες πηγές νέας ενέργειας»