Το εργοστάσιο της Tesla στο Gruenheide της Γερμανίας έμεινε χωρίς ρεύμα και αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή έπειτα από μία ύποπτη εμπρηστική επίθεση περιβαλλοντικών ακτιβιστών που έβαλαν φωτιά σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας νωρίς την Τρίτη, ανέφερε η εφημερίδα BZ. Μονάδες εξουδετέρωσης βομβών προσέγγισαν το σημείο 

και τμήματα της πόλης του Βερολίνου ήταν επίσης χωρίς ρεύμα ανέφερε η ίδια εφημερίδα. Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα που την ειδοποίησε για έναν φλεγόμενο πυλώνα ηλεκτροδότησης στην περιοχή Gosen-Neu Zittau κοντά στο εργοστάσιο και δήλωσε ότι υπήρχαν διακοπές ρεύματος κυρίως στην περιοχή Freienbrink, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Βερολίνου.

Η Tesla που φιλοδοξεί να επεκτείνει το γερμανικό της εργοστάσιο, το οποίο έχει δυναμικότητα περίπου 500.000 αυτοκινήτων ετησίως, προσέκρουσε σε ένα εμπόδιο φέτος, όταν οι πολίτες ψήφισαν κατά της πρότασης να κοπούν τα δέντρα και να δημιουργηθεί χώρος για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση.

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία EV θέλει να διπλασιάσει τη δυναμικότητα της εγκατάστασης σε 100 γιγαβατώρες παραγωγής μπαταριών και 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, θέτοντας τις βάσεις για να κυριαρχήσει στην Ευρωπαϊκή αγόρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.