Η γερμανική startup Enviria δήλωσε την Πέμπτη ότι εξασφάλισε δέσμευση κεφαλαίου άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, την BlackRock, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει τα έργα της στη Γερμανία. Η εταιρεία με έδρα τη Φρανκφούρτη, που ιδρύθηκε το 2017, προσφέρει φωτοβολταϊκά συστήματα για εταιρείες που ενδιαφέρονται

να στραφούν στην ηλιακή ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων λύσεων χρηματοδότησης, σχεδιασμού, εγκατάστασης, αποθήκευσης και λειτουργίας.

Με τις επιχειρήσεις να αποτελούν περίπου το 70% της εθνικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία και μόνο το 10% των επιχειρήσεων να είναι εξοπλισμένες με ηλιακά συστήματα στις στέγες τους, η Enviria ποντάρει σε αρκετές εκατοντάδες γιγαβάτ ανεκμετάλλευτης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας επωφελούνται από την ανοδική ζήτηση για συστήματα ηλιακής ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, με τους καταναλωτές να αναζητούν εναλλακτικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των ακριβών ορυκτών καυσίμων μετά τη μείωση των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών στη Γερμανία.

Η Enviria δήλωσε ότι έχει περίπου 2.000 έργα στο στάδιο της προετοιμασίας, συνολικής ισχύος άνω των 2,3 GW, με σχέδιο υλοποίησης 1,7 GW έως το 2029. (Ρεπορτάζ: Riham Alkousaa, επιμέλεια: Miranda Murray)