Η Shell Προμηθεύει και Πάλι Πετρέλαιο το Μεγαλύτερο Διυλιστήριο της Νιγηρίας Εν Όψει της Επαναλειτουργίας του

Η Shell Προμηθεύει και Πάλι Πετρέλαιο το Μεγαλύτερο Διυλιστήριο της Νιγηρίας Εν Όψει της Επαναλειτουργίας του
energia.gr
Παρ, 9 Φεβρουαρίου 2024 - 17:28

Η μονάδα της Shell Plc στη Νιγηρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξανάρχισε την προμήθεια αργού πετρελαίου από τον εξαγωγικό τερματικό σταθμό Bonny στο κρατικό διυλιστήριο στο Port Harcourt, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή

Το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται υπό ανακαίνιση και είναι σχεδόν έτοιμο για επανεκκίνηση, θα ξεκινήσει εκ νέου τη λειτουργία του με την επεξεργασία 60.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα πριν φτάσει στην πλήρη δυναμικότητά του, στα 210.000 βαρέλια ημερησίως αργότερα φέτος.

Συνολικά 475.000 βαρέλια πετρελαίου παραδόθηκαν στο διυλιστήριο Port Harcourt στις 18 Ιανουαρίου, δήλωσε ο διευθυντής του τερματικού σταθμού πετρελαίου της Shell Bonny, Osita Nnajiofor, σε δήλωση που εστάλη μέσω email την Παρασκευή. «Οι μελλοντικές προμήθειες από τον τερματικό σταθμό πετρελαίου και φυσικού αερίου Bonny θα καθοδηγούνται από τη ζήτηση για το προϊόν», όπως αναφέρει.

Ο εκπρόσωπος της Shell, Bamidele Odugbesan, δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ότι πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα οι παραδόσεις πετρελαίου στο διυλιστήριο.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Νιγηρίας NNPC Ltd ξεκίνησε τον περασμένο μήνα διαγωνισμό για το διυλιστήριο Port Harcourt στην πλούσια σε πετρέλαιο πολιτεία Rivers. Η NNPC, στα τέλη του 2023 είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να ολοκληρώσει τις δοκιμαστικές εργασίες στο διυλιστήριο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου σε ένα σημαντικό βήμα προς την επανέναρξη των εργασιών πέντε χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου.

Το Port Harcourt είναι ένα από τα τέσσερα κρατικά διυλιστήρια των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία εδώ και χρόνια, ωστόσο η κυβέρνηση της Νιγηρίας προσπαθεί να τα αναβιώσει για να τερματίσει την εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές καυσίμων.