Τουλάχιστον μία αυτοκινητοβιομηχανία θα αποφύγει να μειώσει τις τιμές των EV για να ανταγωνιστεί την Tesla. Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, έβαλε στο στόχαστρο την Tesla, λέγοντας ότι οι μειώσεις των τιμών των EV θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα "λουτρό αίματος" και ότι η μάρκα αποφεύγει έναν αγώνα δρόμου προς τον πάτο.

Μετά την παρουσίαση της δεύτερης πλατφόρμας EV της Stellantis την Παρασκευή, η οποία θα στηρίξει τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα Jeep και Dodge στις ΗΠΑ, ο Tavares δήλωσε ότι η μάρκα πρέπει να αποφύγει τις μειώσεις τιμών που θα μπορούσαν να πιέσουν τα κέρδη.

Αυτό θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποτελέσουν στόχους εξαγοράς, δήλωσε ο Tavares. Ο επικεφαλής του ομίλου ισχυρίζεται ότι η μάρκα προστατεύεται καλύτερα από την πίεση των τιμών που θα μπορούσε να βάλει ορισμένους ανταγωνιστές "σε μπελάδες" με διευρυνόμενες ζημίες.

"Αν πάτε και μειώσετε την τιμολόγηση αγνοώντας την πραγματικότητα του κόστους σας, θα έχετε λουτρό αίματος", προειδοποίησε την Παρασκευή ο Tavares, σύμφωνα με το Reuters.

Και πρόσθεσε: "Γνωρίζω μια εταιρεία που μείωσε πολύ τις τιμές και η κερδοφορία της κατέρρευσε", βάζοντας στο στόχαστρο την Tesla.

Η Tesla έριξε τις τιμές σε όλη τη διάρκεια του 2023, ρίχνοντας τις τιμές στο best-seller Model Y στην Ευρώπη πριν από ημέρες. Η είδηση έρχεται μετά τη μείωση των τιμών της Tesla στην Κίνα νωρίτερα αυτό το μήνα, τη μεγαλύτερη αγορά EV παγκοσμίως.

Η Stellantis γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για τη συγχώνευση εταιρειών, αφού δημιουργήθηκε μέσω της συνένωσης επιχειρήσεων της Fiat Chrysler και του ομίλου PSA το 2021.

Αν και η Stellantis είναι ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές EV στην Ευρώπη, η αυτοκινητοβιομηχανία λανσάρει φέτος τα πρώτα της αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ.