Η Hertz πουλά το ένα τρίτο του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων της, που αποτελείται κυρίως από Teslas, και θα αγοράσει αυτοκίνητα βενζίνης με μερικά από τα χρήματα που θα εξοικονομήσει από τις πωλήσεις. Η εταιρεία ανέφερε τη χαμηλότερη ζήτηση για EV και το υψηλότερο από το αναμενόμενο κόστος επισκευής τους την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Το ξεπούλημα ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και θα συνεχιστεί έως το 2024. Όπως έχουν σημειώσει ορισμένα sites που επικεντρώνονται στα ηλεκτρικά οχήματα, ta Teslas πωλούνται με μεγάλες εκπτώσεις. Η εταιρεία δήλωσε το πρωί της Πέμπτης πως αναγνωρίζει «περίπου 245 εκατομμύρια δολάρια πρόσθετων καθαρών δαπανών απόσβεσης που σχετίζονται με την πώληση», διαβεβαίωσε όμως τους μετόχους της, ότι θα μπορέσει να αναπληρώσει αυτή τη ζημία τα επόμενα χρόνια.

Η κίνηση της Hertz να μειώσει τον στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της έρχεται καθώς η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκε από υψηλά ρεκόρ. Η είδηση ακολουθεί επίσης πρόσφατα σχόλια του παγκόσμιου διευθύνοντος συμβούλου της Hertz, Stephen Scherr, σχετικά με το πώς ο γίγαντας ενοικίασης αντιμετώπιζε το υψηλό κόστος επισκευής -- εν μέρει επειδή πολλά από τα Teslas χρησιμοποιούνταν από οδηγούς Uber -- και τη δραματική υποτίμηση της αξία τουςλόγω των δραστικών μειώσεψν των τιμών της Tesla.

Μόλις πριν από δύο χρόνια, η Hertz ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αγοράσει 100.000 EVs από την Tesla μέχρι το τέλος του 2022. Τα νέα βοήθησαν τη Hertz να αποστασιοποιηθεί από μια χαοτική χρεοκοπία και ώθησε την αποτίμηση της Tesla πάνω από το όριο του 1 τρισ., δολαρίων για πρώτη φορά. Αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Αντίθετα, από τον Οκτώβριο του 2023, η Hertz είχε αγοράσει μόνο 35.000 Teslas και ολόκληρος ο ηλεκτρικός της στόλος περιελάμβανε περίπου 50.000 EVs συνολικά. Ο Scherr υποστήριξε εκείνη την εποχή ότι η εταιρεία του ήταν «δεσμευμένη» να αγοράσει 100.000 αυτοκίνητα από την Tesla, παρόλο που παραδέχτηκε ότι οι μειώσεις των τιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν συρρικνώσει την αξία του στόλου των EV της.