Στοιχεία από το National Grid ESO έδειξαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας με σχεδόν 22 GW  Το ρεκόρ σημειώθηκε στο ημίωρο μεταξύ 8.00-8.30 π.μ. στις 21 Δεκεμβρίου, παρέχοντας το 56% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας. Αυτό ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 21,6 GW που σημειώθηκε στις 10 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Αν και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία αντιπροσωπεύουν νέο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το υψηλότερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από αιολική ενέργεια σε διάστημα μισής ώρας είναι 69% στις 19 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RenewableUK Dan McGrail δήλωσε: "Η δημιουργία ενός νέου ρεκόρ αιολικής ενέργειας είναι ένα μεγάλο επίτευγμα που πρέπει να γιορτάσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου. Η αιολική ενέργεια βρίσκεται στο επίκεντρο του σύγχρονου μείγματος καθαρής ενέργειας, ενισχύοντας την ενεργειακή μας ασφάλεια. Το νέο έτος, η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι θα μεγιστοποιήσουμε τις επενδύσεις σε νέα έργα, κυρίως μέσω της επόμενης δημοπρασίας για νέα έργα καθαρής ενέργειας, για να μειώσουμε τους λογαριασμούς ενέργειας όλων και να μας φέρουμε στο καθαρό μηδέν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ζητάμε από τους υπουργούς να είναι φιλόδοξοι όταν θέτουν νέες παραμέτρους τον Μάρτιο για τη δημοπρασία του επόμενου καλοκαιριού, η οποία ελπίζουμε να εξασφαλίσει ένα ρεκόρ νέας δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στον κλάδο».