“Ναι”, με ποσοστό άνω του 98%, είπε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ στις αλλαγές στο καταστατικό της Επιχείρησης και οι οποίες σηματοδοτούν την διεύρυνση του πεδίου δραστηριότητας στην εμπορία ειδών τεχνολογίας, την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, με φόντο, κυρίως, την πρόσφατη εξαγορά της “Κωτσόβολος”

Οι αλλαγές, όπως επισημάνθηκε κατά την εισήγηση στη σημερινή έκτακτη ΓΣ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Γιώργου Στάσση, αφορούν την μετατροπή της ΔΕΗ από εταιρεία του Δημοσίου σε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, επικεφαλής πολυσχιδούς πολυεθνικού ομίλου που δραστηριοποιείται σε πολλές επιμέρους αγορές πέραν αυτών της ενέργειας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για ίδρυση ή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών, όπως και για συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς Συμβάσεων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Παράλληλα, η τροποποίηση του καταστατικού εξασφαλίζει την συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Σχετικά με το θέμα της κατάργησης της θέσης εκπροσώπου των εργαζόμενων στο ΔΣ της επιχείρησης, ο κ. Στάσσης τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων θα ενημερώνονται για κάθε θέμα που αφορά ή επηρεάζει ουσιωδώς τις εργασιακές σχέσεις.

Εγκρίθηκαν, επίσης, οι αλλαγές στη διάρθρωση της διοίκησης της επιχείρησης, με τη δημιουργία θέσεων Ομιλικών Γενικών Διευθυντών, οι οποίοι υπάγονται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, με αρμοδιότητες που εκτείνονται, πέραν του εταιρικού πεδίου, και στην εποπτεία των αντίστοιχων τομέων στις θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα διορισμού Γενικών Διευθυντών, οι οποίοι υπάγονται σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο ή και σε Ομιλικούς Γενικούς Διευθυντές.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε επίσης νέα πολιτική αποδοχών με βάση, όπως επισημάνθηκε, τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις μεγάλες εισηγμένες εταιρείες.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι του 67,48% του μετοχικού κεφαλαίου.