Το Gigafactory Mexico έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσει η κατασκευή. Τώρα, εναπόκειται στην Tesla να δώσει το πράσινο φως αφού η αυτοκινητοβιομηχανία άνοιξε τα φρένα στο έργο. Η Tesla ανακοίνωσε επίσημα το Gigafactory Mexico τον Μάρτιο, και μέχρι πρόσφατα, αναρωτιόμασταν ποια ήταν η αναμονή για να ξεκινήσει η παραγωγή αφού η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι ήθελε να προχωρήσει γρήγορα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla επιβεβαίωσε ότι έβαλε φρένο στο έργο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ είπε ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί και η Tesla παραγγέλνει «προϊόντα μεγάλης διάρκειας» για αυτό, αλλά ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πώς βλέπουν την οικονομία να ανακάμπτει. Εν τω μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία προτιμά να επενδύει στο Τέξας.

Τώρα, ο υπουργός Οικονομίας του Nuevo León, Iván Rivas, σχολίασε την κατάσταση σε μια προφανή προσπάθεια να τονώσει την εμπιστοσύνη στο έργο.

Είπε ότι το έργο συμβαίνει και ότι η Tesla έχει πλέον λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες:

«Η Tesla έρχεται, η Tesla εργάζεται, η Tesla κατά κάποιο τρόπο έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή, όπως και η κυβέρνηση του Nuevo León. «Το κάνουμε ταυτόχρονα, έχουν ήδη όλες τις ομοσπονδιακές και κρατικές άδειές τους».

Αυτός πρόσθεσε:

«Μας έδωσαν ήδη όλες τις ανάγκες τους για να ξεκινήσουμε την κατασκευή, οπότε μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η Tesla έρχεται στο Nuevo León».

Ωστόσο, ο πολιτικός δεν πρόσφερε χρονοδιάγραμμα για την έναρξη κατασκευής του έργου. Πρόσφατα μάθαμε ότι οι «ανάγκες» σχετίζονται με κάποιες υποδομές που θέλει να κατασκευαστεί η Tesla γύρω από το προγραμματισμένο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένης της «ενέργειας, νερού, οδικής και σιδηροδρομικής υποδομής».

Φαίνεται ότι εναπόκειται πλέον στην Tesla να αποφασίσει πότε θέλει να προχωρήσει με το νέο εργοστάσιο.

 

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr