Για μία ακόμη φορά, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ)  οργανώνει το ετήσιο (27ο) Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας «Ενέργεια και Ανάπτυξη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Στο Συνέδριο, το οποίο διεξάγεται σε επίπεδο CEO και ανώτερων διευθυντικών στελεχών, συμμετέχουν 50 και πλέον διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό προερχόμενοι από κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, από διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται να κάνουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του

Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Σκοπός του Συνεδρίου, είναι να αποτελέσει ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Η συζήτηση γύρω από τις επικρατούσες τάσεις και οι προοπτικές, μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων για την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, αποτελούν σταθερούς στόχους του Συνεδρίου. Στο Συνέδριο μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και ο προσανατολισμός που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη και οι επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, τη θεματολογία και τους ομιλητές πατήστε εδώ.