Μεγαλύτερη Αυτονομία για το Αμιγώς Ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron

Μεγαλύτερη Αυτονομία για το Αμιγώς Ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron
energia.gr
Τρι, 3 Οκτωβρίου 2023 - 13:44

Η Audi υλοποιεί το πρόγραμμα που καθορίζει την εξέλιξη των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Επενδύει και στην αναβάθμιση Q4 e-tron που συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2023 κατά +51,2%. Η αναβάθμιση των εκδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron, που θα κυκλοφορήσουν το 2024, περιλαμβάνει νέα ρύθμιση της ανάρτησης, αυξημένη απόδοση, μεγαλύτερη αυτονομία, χαρακτηριστικό ήχο και βελτιωμένο στάνταρ εξοπλισμό.

Εκτός από τη βελτίωση στην κίνηση και την υψηλότερη ισχύ φόρτισης, η πολυτελής γερμανική εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το Audi Q4 Sportback 45 e-tron πλέον έχει αυτονομία έως και 562 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Όλες οι εκδόσεις του Q4 e-tron διαθέτουν μεγάλη μπαταρία που παρέχει 77 kWh καθαρής ενέργειας (82 kWh μεικτά). Η βελτιστοποιημένη χημεία κυψελών έχει βελτιώσει την ισχύ φόρτισης DC, έτσι ώστε να φορτίζεται από 10% έως 80% σε περίπου 28 λεπτά υπό ιδανικές συνθήκες. Οι εκδόσεις quattro έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος 175 kW και οι εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς 135 kW.

Η λειτουργία προστασίας της μπαταρίας περιορίζει αυτόματα το επίπεδο φόρτισης στο 80% για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της. Ο νέος ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιεί βελτιστοποιημένη θερμική διαχείριση για μεγαλύτερη απόδοση. AΠΕ ΜΠΕ