ΗΠΑ: Seapath και Pilot LNG Υποστηρίζουν τον Τερματικό LNG στον Κόλπο του Γκάλβεστον

ΗΠΑ: Seapath και Pilot LNG Υποστηρίζουν τον Τερματικό LNG στον Κόλπο του Γκάλβεστον
energia.gr
Παρ, 29 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:54

Η Pilot LNG, ειδικός σε τερματικά υγροποιημένου φυσικού αερίου, και η Seapath, μια εταιρεία του Libra Group, θα επενδύσουν 150 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ενός τερματικού σταθμού δεξαμενισμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή του κόλπου του Γκάλβεστον στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά επενδύσεων της Pilot και της Seapath για τη δημιουργία ενός δικτύου εγκαταστάσεων δεξαμενισμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) σε λιμάνια των ΗΠΑ.

"Η υπό ανάπτυξη υποδομή θα παρέχει ΥΦΑ σε μια αυξανόμενη αγορά που αναζητά καθαρότερο ναυτιλιακό καύσιμο, ιδίως καθώς οι πελάτες αναζητούν οικονομικούς τρόπους συμμόρφωσης με τους αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών που έχει θέσει ο ΙΜΟ το 2020", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Seapath Greg Otto. "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με μια πρώτης τάξεως ομάδα στο Pilot και με μερικά από τα κορυφαία λιμάνια των Ηνωμένων Πολιτειών για να φέρουμε αυτή την κρίσιμη υποδομή δεξαμενισμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή της ακτής του Κόλπου, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση γι' αυτό".

Τα πλοία διπλού καυσίμου LNG αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο μερίδιο του εμπορικού στόλου. Σύμφωνα με την DNV, μέχρι το τέλος του 2022 υπήρχαν περισσότερα από 350 πλοία με κινητήρα LNG σε λειτουργία και περισσότερα από 500 ακόμη υπό παραγγελία. Η έξαρση είναι μια πρόσφατη αλλαγή: το 2021 καταγράφηκε ρεκόρ 240 παραγγελιών και άλλες 222 πέρυσι. Η αύξηση των παραγγελιών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκινητοδρόμων και κρουαζιερόπλοιων με διπλό καύσιμο LNG ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Η Pilot LNG και η Seapath βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού για τον τερματικό σταθμό στον κόλπο του Γκάλβεστον και σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για ομοσπονδιακές και πολιτειακές άδειες το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η λειτουργία της νέας μονάδας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα του 2026.

"Η υιοθέτηση πιο βιώσιμων καυσίμων είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική θωράκιση των βιομηχανιών μας απέναντι σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο οικοσύστημα. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη μετάβαση σε πιο πράσινες ενεργειακές λύσεις και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το έργο της Seapath για την εξέλιξη του ναυτιλιακού βιομηχανικού τομέα των ΗΠΑ", δήλωσε ο Μάνος Κουλιγκάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group.