Η Siemens Energy Αρνείται ότι Σταμάτησε να Δέχεται Παραγγελίες για Χερσαίες Ανεμογεννήτριες

Η Siemens Energy Αρνείται ότι Σταμάτησε να Δέχεται Παραγγελίες για Χερσαίες Ανεμογεννήτριες
energia.gr
Τρι, 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:55

Η Siemens Energy απέρριψε τις αναφορές ότι έχει σταματήσει να αναλαμβάνει νέες παραγγελίες για χερσαίες τουρμπίνες, αν και δήλωσε ότι η άμεση προτεραιότητά της είναι η υλοποίηση έργων για τους υφιστάμενους πελάτες της. Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι η Siemens Gamesa είχε "σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τις νέες επιχειρήσεις" στην αγορά των χερσαίων στροβίλων, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η μητρική εταιρεία Gamesa Siemens Energy διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς ως αναληθείς, αν και επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν "ορισμένοι περιορισμοί" στις νέες πωλήσεις των πλατφορμών 4.X και 5.X, καθώς αντιμετωπίζει τεχνικά ζητήματα σχετικά με το υλικό.
"Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να αναθεωρήσουμε τα επηρεαζόμενα συστήματα σε υφιστάμενα έργα πελατών. Αυτή είναι η εστίασή μας", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η κατασκευάστρια τουρμπίνων έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες έρευνα για τις χερσαίες δραστηριότητές της, καθώς στοχεύει να επιλύσει τα προβλήματα ποιότητας που έχουν εμφανιστεί στις πλατφόρμες 5.X και 4.X, τα οποία την οδήγησαν να εγγράψει χρέωση 1,6 δισ. ευρώ στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Έχει δρομολογηθεί επανεξέταση των επιδόσεων και οι λεπτομέρειες ενός "στρατηγικού σχεδίου" για την επιχειρηματική μονάδα αναμένεται να εκδοθούν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας κεφαλαιαγοράς τον Νοέμβριο.